Mark Cavendish (Foto: Gian Mattia D'Alberto/Ap)
Mark Cavendish (Foto: Gian Mattia D'Alberto/Ap)

- Sky lar Mark Cavendish gå gratis

Verdens beste sykkelspurter har også talent for forhandlinger.

Mark Cavendish, nylig abdisert verdensmester i sykling, er på vei bort fra Team Sky.

Ifølge Cycling Weekly skal Sky være villig til å la seiersgarantisten gå gratis til et annet lag - selv om han har kontrakt i to år til. Også The Times melder dette.

Det var ventet at det ville koste i underkant av ti millioner norske kroner å kjøpe den godt gasjerte 27-åringen fri fra kontrakten med det britiske laget. Men nå har tingene endret seg.

Selv om Cavendish regnes som verdens beste spurter og årlig bortimot garanterer en rekke høyprofilerte triumfer, er posisjonen hans i Team Sky sterkt svekket etter at Bradley Wiggins og Chris Froome har vist potensial i store etapperitt. Sky velger nå å prioritere disse og da er situasjonen blitt uutholdelig for Cavendish, som trenger flere hjelperyttere til sitt spurttog.

Nå ser det ut som om det er belgiske Omega Pharma-Quick Step som er villige til å gi Cavendish den støtten han krever. De har ingen klar sammenlagtrytter og vil derfor kunne vie størsteparten av laget til britens jakt på etappeseiere i store etapperitt som Tour de France. Ifølge The Times vil en overgang til Omega Pharma-Quick Step bli klar i løpet av uken.

Den tidligere sjefen til Cavendish i HTC, Bob Stapleton, har sagt at han støtter en bytte til det belgiske laget. Rolf Aldag, som var sportsdirektør for Cavendish i HTC, er også på vei til Omega Pharma-Quick Step.