rosa (Foto: Henrik Sætra)
rosa (Foto: Henrik Sætra)

Tøffe hockeygutter skal spille i rosa

– På denne måten kan vi støtte kreftsaken samtidig som vi viser at guttene våre har en mykere side, sier Comet-leder Tone Johansson.

1. divisjonsklubben har engasjert seg i kreftsaken og starter allerede onsdag med å samle inn penger til Rosa Sløyfe-aksjonen.

– Brystkreftsaken er noe som berører mange. Vi har den selv tett innpå oss da Gry Jonassen er kreftrammet og engasjert i Comet. Derfor ønsker vi å bidra. På denne måten kan vi gjøre noe positivt og i tillegg vise klubben fra en positiv side, sier Comet-styreleder Tone Johansson til TV 2 Sporten.

I tillegg til å involvere seg i noe positivt ser Comet Halden muligheten til å vise frem byens iskrigere fra en annen side. For å støtte Rosa Sløyfe-aksjonen skal hockeyspillerne, som vanligvis er å se i grønne drakter i den meget maskulige hockeygarderoben, i hele oktober stille i rosa antrekk.

– De er ikke bare store og tøffe, men har også en mykere side. Det ble litt fnising da vi fortalte om de rosa draktene, men spillerne har tatt utfordringen og synes dette er kjempepositivt. Trøyene er jo rett og slett sjokkrosa og kule! sier Johansson.

Artikkelen fortsetter under bildet!

follo
follo

Comet trekker vanligvis rundt 500 tilskuere på sine hjemmekamper i Halden Ishall. 20. oktober håper østfoldingene å lokke hele 2.200 mennesker til toppkampen mot Hasle-Løren der det skal samles inn penger til Rosa Sløyfe-aksjonen.

Sløyfeløpet i Halden 1. september nådde 100.000 kroner, men Comet-leiren mener det bør være mulig å toppe løpsfesten.

– Det tror jeg vi kan klare. Vi skal selge de rosa draktene, og du skal ikke se bort fra at vi kan få rundt 5.000 kroner for hver. I tillegg stiller vi med bøssebærere i hallen, vi skal selge andre rosa artikler i kiosken og i tillegg arrangerer vi loddsalg der hovedpremien er en date med to av guttene på laget, forteller Johansson.

Aksjonen skal pågå i hele oktober og draktene skal tas i bruk allerede mot Grüner onsdag. Det har Norges Ishockeyforbund godkjent.

– Planen vår er å gi stafettpinnen videre, men vi har ikke helt bestemt oss for til hvem og hvor, forteller styrelederen.