Diskerud tror ikke han passer Drillos spillestil

Rosenborgs midtbanespiller Mikkel Diskerud både kan og vil spille for Norge, men han tviler på at han vil få spilletid under Egil «Drillo» Olsen.

22-åringen, som har amerikansk mor og norsk far, har til nå representert både Norge og USA på aldersbestemte landslag. I tillegg har han spilt tre treningskamper for det amerikanske A-landslaget, men det betyr ikke at Norge har mistet muligheten til å sikre seg «Mix» på landslaget. Først i det han spiller kamper i kvalifisering og mesterskap vil Diskerud være bundet.

RBK-spilleren har tidligere signalisert at han helst vil spille for USA. Nå innrømmer han at Norge er aktuelt for ham.

– Ja, jeg har lyst. Men jeg tror ikke Drillo har lyst på meg – basert på hva han har sagt tidligere – og jeg er også usikker på om jeg har så lyst å spille for Drillos foretrukne system, sier Diskerud til Adresseavisen.

– Jeg tror spillestilen og personene gjør oss for forskjellige. Det betyr ikke at jeg ikke følger med. Jeg elsker å se norske landskamper, og jeg synes det er utrolig hva Drillo har fått til med spillerne som blir lojale og som evner å heve seg når de spiller for ham.

Den norske landslagsledelsen har foreløpig ikke gitt Diskerud hint om at han er aktuell å kalle inn for Norge. Det kan endre seg. – Det siste signalet var at han ville spille for USA, men jeg vil ta en tur på treningsfeltet for å snakk med Mix. Vi ønsker gode norske fotballspillere på landslaget. Dette var et positivt signal, sier assistenttrener Ola By Rise. (©NTB)