Nyland
Nyland

Solskjær-tilbud til Hødds cuphelt

Hødd-keeper Ørjan Nyland bekrefter at Molde har kommet med tilbud.

Hødds sisteskanse Ørjan Nyland (22) imponerte stort da Ulsteinvik-klubben slo Brann ut av cupen for en knapp uke siden. Mandag ble stortalentet tatt ut i U21-troppen som skal spille EM-playoff mot Frankrike i oktober.

En av dem som følger Nylands utvikling tett er Molde-trener Ole Gunnar Solskjær. Allerede i januar kan Nyland være klar for den regjerende seriemesteren. Nyland kontrakt med Hødd løper nemlig ut etter inneværende sesong. Nærnett erfarer at cuphelten har fått et kontraktstilbud fra Molde.

LES: Hødd er sikret cupmillioner
LES: Ekspertene ikke nådige etter cupflausen: – Et meget blekt Brann-lag

Står mellom Molde og Hødd
Hødd-keeperen bekrefter overfor tv2.no at han pratet med Molde og at laget fra Rosenes by nylig har kommet med et tilbud.

Nyland røper at Molde har fulgt ham over tid.

– Jeg var der på en treninguke i fjor vinter. Etter det har jeg ikke hatt så mye kontakt med dem, men jeg vet at de har fulgt med på kamper, forteller Nyland.

– Hvordan ser du på en eventuell fremtid i Molde?

– Det er en fin klubb. De har gode trenere, og det er det beste laget som er i Norge.

– Hvordan har dialogen med Hødd vært?

– Jeg har fått nytt kontraktsforslag der også. Det er de to klubbene det står mellom. I tillegg er det flere Tippeliga-klubber som har vært interessert, men det har ikke vært noe mer, sier keeperen.

– Må være en plan
I Molde må Nyland kjempe om keeperplassen med landslagskeeper Espen Bugge Pettersen. Unggutten er opptatt av spilletid, men vel så viktig er det at hans fremtidige arbeidsgiver har en klar plan.

– Det må være en plan for hvordan de skal bruke meg. I Molde er det nok tøff konkurranse i de nærmeste årene. Bugge er jo der nå, sier Nyland.

22-åringen har ikke hastverk.

– Nå er det fortsatt mange viktige kamper i serien, og så kommer cupfinalen i november. Jeg har egentlig ikke dårlig tid, sier Nyland.