DUELL: Morten Gamst Pedersen blir holdt igjen av Barnsleys Stephen Dawson. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
DUELL: Morten Gamst Pedersen blir holdt igjen av Barnsleys Stephen Dawson. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Gamsten om managerryktene: – Jeg forholder meg egentlig ganske rolig til dette

Blackburn er på jakt etter Steve Keans erstatter. Morten Gamst Pedersen nekter å spekulere i hvem som overtar managerstolen på Ewood Park.

MANCHESTER (TV 2 Sporten):

Like før lørdagens bortekamp mot Charlton sluttet Blackburns manager Steve Kean i jobben, grunnet «umulige arbeidsforhold.»

LES OGSÅ: Nei, vi tuller ikke - nå er Steve Kean ferdig i Blackburn!

- Spesiell oppladning
Etter 22 turbulente måneder på Ewood Park var dermed den blant fansen svært upopulære Kean ferdig i klubben, og Blackburn er på managerjakt.

- Det ble en veldig spesiell oppladning til kampen, det er ingen tvil om det. Men fotballens realiteter er harde både på og utenfor banen, sier Morten Gamst Pedersen til TV 2 Sporten.

Kean ble med laget til London fredag formiddag, men senere på kvelden var det altså slutt for manageren. Nordmannen vil ikke kommentere om Keans avgang er positivt for klubben.

- Det er aldri morsomt når noen mister jobben, uansett hvem det er. Men nå er Eric Black in charge (Keans assistentmanager) og vi må bare sørge for å få så mange poeng som mulig, for målet er fortsatt det samme; å komme tilbake til Premier League.

Håper det blir ro
Steve Kean ble aldri en favoritt blant Blackburn-fansen, og allerede for et drøyt år siden arrangerte supporterne protestmasjer mot manageren. I høst har flere grupperinger oppfordret til boikott av lagets hjemmekamper inntil Kean får sparken. Dermed var det bare 13 405 tilskuere som overvar kampen mot Middlesbrough forrige fredag. Det er mer enn 9000 færre enn snittet laget hadde i Premier Leauge i fjor.

Gamst Pedersen håper det nå blir arbeidsro i Blackburn.

- Vi får se. Det er viktig at alle drar i samme retning. Det er vanskelig om utenomsportslige ting tar vekk fokus fra spillergruppa, mener 31-åringen.

Sterke navn på ryktebørsen
Eric Black overtok styringen midlertidig og ledet laget til 1-1 i oppgjøret mot Charlton på The Valley. Han er også ventet å lede laget i denne ukens kamper mot Nottingham (onsdag) og Wolverhampton (lørdag), men regnes ikke som en langsiktig løsning for klubbens indiske eiere.

I engelske medier spekuleres det heftig om mulige arvtakere. Tidligere Blackburn-kaptein Tim Sherwood er nevnt. Det samme er de tidligere storscorerne Alan Shearer, Roy Keane, Ole Gunnar Solskjær og Jürgen Klinsmann.

Førstnevnte er visstnok mest interessert i sportsdirektørjobben i Tottenham, mens den tidligere tyske landslagssjefen Klinsmann trolig er blant de mer usannsynlige navnene på ryktebørsen.

- Må øve på feiringer
Gamst Pedersen syns det hadde vært moro å få Tyskland-legenden inn døra på Ewood Park.

- Da må jeg øve på nye feiringer da. Vi får stupe litt på brystkassa sammen, ler han.

- Jeg forholder meg egentlig ganske rolig til dette. Nå blir det masse spekulasjoner rundt klubben, men jeg har vært gjennom seks managere i Blackburn og sånn vil det alltid være.

I gjennomsnitt har midtbanespilleren spilt 33 ligakamper i året siden overgangen fra Tromsø i 2004. Det sier noe om den tilliten vadsøværingen har nytt i Blackburn gjennom mer enn åtte sesonger.

Gamst Pedersen frykter ikke en tilværelse på benken selv om det nå kommer enda en manager inn i sjefsstolen.

- Nei, jeg ser ikke noe grunn til det. Jeg er flink til å tilpasse meg, vet jeg er en god spiller, har spilt under alle de tidligere managerne her tidligere og er innstilt på å spille uansett hvem som overtar, responderer han.

Solbakken på besøk
Lørdag spiller Blackburn sin første hjemmekamp etter sparkingen av Kean. Den går mot et godtgående Wolverhampton, som etter fire poeng på sine fire første kamper, nå står med fire strake seire i Championship.

- Etter en litt trang start har Ståle gjort det kanonbra med fire seire på rad. Han fikk litt pepper etter Chelsea-kampen, men slo tilbake med en seier mot Sheffield Wednesday.

Gjestfriheten stopper likefullt der.

- Det er fint for ham at han gjør det bra, men selvfølgelig håper jeg at vi slår dem på lørdag, og det tror jeg vi kommer til å gjøre også, sier Gamst Pedersen.