Mats Zuccarello Aasen (Foto: TV 2/TV 2)
Mats Zuccarello Aasen (Foto: TV 2/TV 2)

Zuccarello pares med verdens beste

Mats Zuccarello er tilbake etter skadeproblemene i Magnitogorsk. Og nå skal han danne duo med NHL-stjernen Evgeni Malkin.

Magnitogorsk (TV 2 Sporten): - Da Malkin kom til klubben, var det det første jeg tenkte. Zuccarello kan mate Malkin med pucker. Vi får se når det blir. Han må bare komme i kampform, sier trener Paul Maurice til TV 2.

- Han er verdens beste ishockeyspiller i mine øyne. Det er klart det hadde vært moro å prøve seg med ham, sier Zuccarello.

Og det er vanskelig å være uenig. Malkin ble MVP (most valuable player) og toppscorer både da Russland vant gull i årets VM i Sverige/Finland - og i NHL for sitt Pittsburgh Penguins forrige sesong.

Les også: Zuccarello tilbake på isen

Kan få 40 millioner
Metallurg Magnitogorsk er Malkins moderklubb, og valget var enkelt for russeren da lockouten i NHL ble en realitet. Etter det TV 2 kjenner til vil superstjerna få 40 millioner kroner kun for å fullføre årets sesong i Russland.

- Han ser isen på en helt annen måte enn oss andre. Du merker på trening at han har et helt annet nivå. Det er artig å ha ham på laget, fastslår Mats Zuccarello, som nå ser enden på skademarerittet.

- Jeg har bare lyst til å komme skikkelig i gang nå. Det vært både kjedelig og frustrerende å se kampene fra tribunen, sier Zuccarello.

- Viker gjerne plassen til Zucca
Kanadieren Justin Hogdman er en av Magnitogorsk-spillerne som foreløpig har spilt i tospann med Malkin. Han viker gjerne plassen til Oslo-gutten.

- Ja, det hadde vært perfekt med to NHL-spillere sammen offensivt. Da kan det bli magi. Det blir spennende å se hva som skjer, sier Hogdman til TV 2.

Malkin selv ville ikke la seg intervjue av TV 2 eller noen av de andre mediene til stede på kamp og trening i Magnitogorsk Arena.

Jevgenij Malkin (Foto: BRUCE BENNETT/Afp)
Jevgenij Malkin (Foto: BRUCE BENNETT/Afp)