Espen Hoff, Start
Espen Hoff, Start

Sikret Start opprykket med sterk seier i griseværet på Jæren?

Start er svært nær en retur til Tippeligaen.

Start fosser videre, imponerte med storseier mot Bryne på Jæren!

Mange var spent på hvordan Start skulle takle denne bortekampen mot et Bryne som har fått et oppsving etter at Gaute Larsen har tatt over som trener. Og når været i tillegg var typisk Jær-vær, med kuling i kastene og striregn, trodde mange topplaget skulle få problemer. Men Start sto frem som et virkelig topplag i denne kampen og vant til slutt komfortabelt 3-0, etter at de hadde kontrollert hele kampen foruten de snaue 20 første minuttene. Laget var dog meget effektive og scoret tre mål på fem sjanser, men samtidig var de gjerrige bakover og slapp ikke Bryne til mer enn en stor sjanse.

Med seieren har Start nå tre strake seirer på rad, seks kamper uten tap og troner i ensom majestet øverst på tabellen. De har hele ni poeng ned til kvalikplass, en avstand laget høyst sannsynlig ikke kommer til å gi ifra seg. For Bryne sin del må de finne tilbake til energien i laget som preget de mot Glimt og Sarpsborg, slik at de ikke på nytt roter seg ned i nedrykksstriden. Laget har nå kun ett poeng på de to siste kampene, og avstanden ned til nedrykk er ikke mer enn fem poeng.

Bryne kom til kampens første sjanse i det 6. minutt ved Breimyhr da han fritt fra seksten meter skyter hardt utenfor lengste hjørnet. Dette var hjemmelagets eneste store sjanse i hele kampen, hvis vi skal være litt strenge. De hadde også flere gode tilløp, men verken Khattabs eller Risholts headinger kvalifiserte til å havne i sjanseprotokollen. Som nevnt var Start meget effektive, og laget gikk opp i ledelsen på sin første målsjanse. Owello får ballen litt skrått på mål fra seksten meter og lader kanonen. Hjemmelagets Urstad gjør en halvhjertet forsøk på å blokkere skuddet men blir truffet og ballen går inn forbi keeper Kristiansen i det 26. minutt og 0-1! Kampens neste mulighet kom ikke før i det 41. minutt denne gangen etter et korridorfrispark fra Børufsen. Ballen havner til slutt hos Vikstøl som setter ballen i tverrligger og ut. Uhyre nære at Start gikk til pausen med en tomålsledelse etter en sjansefattig omgang preget av mye duellspill og dårlig baneforhold.

Start scorer også på sin første store sjanse i 2. omgang. Innbytter Fernandes klarerer svakt fra sin backposisjon, Hoff drar seg innover i banen og skyter vi Bryne-forsvarer Møster og i det lengste hjørnet. Altså begge målene til nå har vært på grunn av slett forsvarsspill fra hjemmelaget. Men vi mener Møster gjør det helhjertet forsøk på å avverge skuddet til Hoff ved denne anledningen, i motsetning til scoringen i førsteomgang hvor Urstad var sistemann på ballen. Kampen ble avgjort i det 71. minutt på en corner, og nok en gang var det svakt forsvarsspill fra hjemmelaget. Lode har tid og rom til å klarere corneren, men velger av en eller merkelig grunn å prøve å dempe ballen før han klarerer. Dempingen er for svak og Vilhjalmsson kan sette inn 0–3 med en av sine enkleste scoringer til nå i sesongen.

Vi lot oss imponere kraftig av Start i denne kampen. Riktignok skapte de ikke mer enn fem sjanser fremover, men det som ble vist virket meget solid. Midtstopperne Andersen og Mathisen sto fjellstøtt i forsvar, Owello var nok en gang fantastisk på midtbanen og kantene meget gode til å utfordre offensivt. Og når begge spissene kom på scoringslisten igjen så var det til slutt bare julekvelden for Mons Ivar Mjelde. Bryne virket rett og slett et lite nummer for små i denne kampen, og vi skal derfor ikke dømme de så veldig ut ifra denne prestasjonen. Men laget må bli langt sterkere til å ha balanse i laget når de er i angrep, ta ut kontringspunkter hos motstanderne og ligge riktigere i den offensive markeringen. Hvis ikke vil de, som i denne kampen, få mange kontringer mot seg og måtte løpe mange tunge returløp utover høsten!

Bryne reiser neste runde til Tromsdalen for å møte TUIL i en meget viktig kamp i nedrykksstriden. Start skal på sin side hjem for å møte Mjøndalen til toppkamp på Sør-Arena.

Målrikt i bunnoppgjøret, Hødd med viktig seier!

Hødd stilte med ti av se samme spillerne som slo ut Brann av cupen tidligere denne uken, men sto løpet ut og vant til slutt 4–3 i en thriller av en fotballkamp mot TUIL. I tillegg til å ha slitne bein etter cupkampen måtte Hødd spille med ti mann det siste drøye kvarteret etter at deres solide anker på midtbanen, Heltne Nilsen, fikk marsordre etter sitt andre gule kort for dagen. Kampen var helt åpen med mange sjanser til begge lagene og de fulgte hverandre i målprotokollen helt til innbytter Standal satt inn seiersmålet i det 87. minutt etter å ha vært på banen i snaue fem minutter.

Med denne viktige seieren har Hødd nå to seire på sine tre siste seriekamper og har fått tre poengs avstand ned til nedrykksstreken. TUIL på sin side, som kjempet hardt og var meget gode de siste 45 minuttene, står nå uten seier på sine fire siste kamper og er kun ett poeng over den berømte streken.

Hødd gikk til pause med en 2–1 ledelse etter at TUIL først gikk opp i ledelsen i det 28. minutt. Yndestad scorer sitt første for dagen da ballen sniker seg over streken etter et frispark. Helland utligner på et hardt tatt straffespark i det 34. minutt etter at Bertheussen dyttet Grodås over ende. Like før pause var det Rekdal, som var den eneste av dem som startet som ikke startet cupkampen, som la på til etter et langskudd som keepervikar hos TUIL Johnsen burde ha tatt.

Like etter pause blir det balanse i regnskapet da Talberg setter inn en corner fra Yndestad i det 47. minutt. Men kun to minutter seinere er nok en gang hjemmelaget i føringen da Moltu banker inn et frispark på bakerste stolpe, hvor Helland var servitør. Omgangen fortsetter med krig og er noe amper. TUIL utligner i det 67. minutt når Yndestad scorer sitt andre for dagen med ett flott skudd helt oppe i krysset. TUIL styrer kampen etter dette, og det ser enda mørkere ut for hjemmelaget i det 76. minutt da Heltne Nilsen får rødt kort. Men Hødd er i flyt og i det 87. minutt avgjør altså innbytter Standal, etter målgivende pasning fra Helland, da han setter ballen i åpent mål etter en kontring i bakrom.

Hødd reiser neste runde til Briskeby for å møte et Kamma som jager kvalikplass. TUIL får besøk av Bryne på eget kunstgress til nok en thriller i nedrykksstriden.

Glimt kan glemme direkte opprykk etter kun uavgjort mot Alta i Finnmarkshallen!

Både Alta og Glimt hadde forhåpninger foran dette oppgjøret. Alta ville med seier klamre seg til et ørlite håp om å overleve i divisjonen. Glimt kunne med seier fortsatt ha et ørlite håp om å rykke direkte opp. Det var derfor ingen av lagene som var fornøyde med det uavgjorte resultatet, 1-1, etter kampen. Glimt var det førende laget gjennom det meste av kampen og skapte også de største mulighetene. Trener Cato Hansen mente laget gjennomførte en perfekt bortekamp i 89 minutter, men egen udyktighet i egen boks og manglende effektivitet fremover gjorde så at det ikke ble tre poeng. Men de harde fakta for Glimt er at de ikke har vunnet på seks kamper på fremmed gress, noe som medfører at de ligger såpass langt bak topplagene som de gjør. De har totalt kun vunnet en av sine fire siste kamper og ligger derfor også ni poeng bak Sarpsborg med en kamp MER spilt. For Alta sin del er det kun et ørlite håp om fortsatt eksistens i divisjonen. Men før de kan begynne å tenke på det må de makte å vinne flere kamper enn de har gjort i det siste. Kun en seier på de siste syv kampen holder ikke.

Målene ble begge scoret i de siste 45 minuttene. Først var det Glimt som tok ledelsen etter en flott vending av Dantas og et tilsvarende flott skudd i hjørnet fra ca. 14 meter i det 54. minutt. Glimt hadde etter scoringen flere gode muligheter til å avgjøre kampen, men i det 93. minutt utligner Alta ved innbytter Måsø etter meget ubesluttsomt forsvarsspill av bortelaget.

Neste runde skal Glimt også spille på bortebane, denne gang mot KIL på Gjemselund. Alta på sin side reiser til Bærum for å møte bunnkollegaen på Sandvika Stadion.

Gundersen med to nye scoringer i Kamma-triumf over bunnlaget Bærum!

Toppscorer Gundersen puttet to nye scoringer og sørget for at Kamma fortsatt er med i kampen om kvalikplass. I kampen mot Bærum var Kamma det klart beste laget, men har i etterkant fått mye kritikk for hvordan kampplan de valgte inn mot kampen. For hjemme på Briskeby forventer de fleste at Kamma skal underholde og kjøre kampene, spesielt mot bunnlag. Men Vegard Skogheim valgte å legge seg lavt for å hindre Bærum i å få for store kontringsrom og for stort bakrom til sin raske spiss Shaswari. Når laget til slutt tar en meget fortjent 3–1 seier, selv om det ble spenning i kampen da Bærum reduserte i det 74. minutt, synes vi at man heller skal gratulere med en taktisk godt gjennomført kamp og med tre verdifulle poeng.

Med denne seieren tok Kamma sin første seier på tre kamper, og er a poeng med laget som ligger på plassen over og som gir rett til kvalikspill. Bærum tapte sin andre strake kamp, og etter at laget tok to seire før dette og øynet et lite håp om å overleve, er laget nå helt sist og fortapte i forhold til videre Adeccoliga-spill.

Kamma tok ledelsen i det 15. minutt på straffe, etter at Lehne Olsen ble feid ned. Straffen satt Gundersen sikkert i mål slik en toppscorer skal gjøre. Det ble omgangens eneste scoring, selv om hjemmelaget hadde gedigne muligheter til å gå til pause med en større ledelse.

Etter snaue kvarteret spilt av andre omgang var det backen Rise som økte ledelsen til 2–0 for Kamma. En flott slått corner fra Lehne Olsen finner Rise som kommer på et like godt løp i boksen og pang i hjørnet. Men i stedet for å drepe kampen så lar Kamma Bærum komme inn i kampen igjen i det 78. minutt da Colic stanger inn en corner fra El-Masouri. I stedet for utligning og poeng til bortelaget er det Gundersen som setter sitt andre for dagen i det 93. minutt, da han alene med Hjulstad frekt lobber ballen i mål.

I neste runde fortsetter Kamma på hjemmebane, denne gang mot cupfinaleklare Hødd som er desperate etter poeng i kampen om nedrykk. Bærum tar imot bunnkollega Alta på Sandvika Stadion.

Wiig med scoringsdobbel da Mjøndalens rekke uten tap tok slutt!

Sarpsborg 08 viste virkelig hva som bor i laget da de vant komfortabelt 0–2 borte mot topplaget Mjøndalen. Med seieren gikk Sarpsborg opp på andreplass på tabellen, og kan med seier i sin utsatte kamp mot Hødd få en like på fem poeng ned til lagene under streken. Mjøndalen har nå ett tap på fjorten kamper og falt med det ned på fjerdeplass på tabellen. Men det var nok ikke tapet i seg selv som smertet mest denne kvelden, for et tap må man tåle en gang imellom. Måten tapet skjedde på var antakelig verre å svelge. For det første kom ikke laget i nærheten av sitt toppnivå da de endelig skulle få vist seg frem for et nesten fullsatt Mjøndalen Stadion, verken med eller uten ball. Sarpsborg var det førende laget kampen igjennom og burde kanskje vunnet med enda klarere margin. Og for det andre så var det to rimelig store personlige feil som var foranledningen til begge Sarpsborgs mål.

I det 17. minutt scorer Wiig sitt første for dagen da han stjeler ballen fra en fomlende Helton ved dørlinjen. Wiig avanserer innover i feltet, men mangel på alternativer gjør at han forsøker et skudd i nærmeste hjørnet. Valget skulle vise seg å være godt da Forn ikke helt henger med og ballen krangler seg inn ved første stolpe. MEN ikke for å henge ut Helton, men for å ta et oppgjør med forsvarsspill generelt i Adeccoligaen; Spillere som spiller i forsvar og er presset må se nytten av å klarere ballen ut over sidelinjen! Vi så det på Bryne og i Mjøndalen i går, og vi har sett det i utallige situasjoner tidligere i år, at det å til enhver tid prøve å holde ballen på banen er uklokt. Som forsvarsspiller blir du målt på hvor mange baklengsmål du slipper inn, få husker hvor mange gode involveringer Helton hos Mjøndalen og Fernandes hos Bryne hadde i denne rundens kamper. De blir husket for hva de gjorde før scoringen til Wiig og scoringen til Hoff!

Kampen avgjøres tidlig i andre omgang, i det 51. minutt, da Wiig nok en gang er for smart for Mjøndalen sitt forsvar og setter kaldt inn 0–2 alene med keeper Forn. Men nok en gang må man kunne sette spørsmålstegn til hjemmelagets forsvar. Et utspill fra keeper og en stuss fra Hoås skal ikke være nok til å sette ut en hel backfirer! Når en spiller går i duell, skal resten av leddet inn å sikre. Det er fotballens ABC, noe vi ser det er ofte er mangel på i Adeccoligaen. Nå vet vi at Mjøndalen sitt forsvar er et godt Adeccoliga-forsvar, har hatt medgang i lang tid og derfor bør kunne tåle litt kritikk i disse situasjonene. For når alt kommer til alt og selv om Sarpsborg var best i så si hele kampen, ville Mjøndalen fått med seg ett poeng hvis de hadde gjort de enkle tingene i forsvarsspillet godt nok.

Mjøndalen må slikke sine sår raskt, for i neste runde står topplaget Start på andre banehalvdel på Sør-Arena. Det er viktig for laget nå å henge med slik at de kommer seg inn blant de fire øverste som gir hjemmebanefordel i kvaliken. Sarpsborg skal hjem til Sarpsborg Stadion for å ta i mot et annet topplag i neste runde, nemlig Sandefjord.

Endelig fikk Notodden og Dokken en seier, kan det skje et mirakel?

Notodden spilte årsbeste og vant fortjent 3–1 mot et meget tafatt KIL. Seieren var lagets første etter åtte kamper uten tre poeng, og gir et ørlite håp om å kunne ta igjen lagene over nedrykksstreken. Vi har i hele år ment at Notodden har prestert under hva man kan forvente, og nå når laget begynner å få tilbake spillere fra skader og kan stille tilnærmet toppet lag så ser vi hva som bor i laget. KIL var meget skuffet over egen innsats, spesielt i de første 45 minuttene, og de var i realiteten aldri i nærheten av poeng i denne kampen. Tapet var lagets første på fire kamper, men avstanden opp til kvalikplass er kun to poeng, så laget har mer enn nok å spille for fremover.

Borgar Velta ble tomålsscorer for hjemmelaget, og det var han som scoret kampens første mål i det 32. minutt. Khalili lobbet ballen inn i bakrommet hos KIL og Velta, under sterkt press, satt ballen fint utakbart ned i hjørnet for Valderhaug i KIL-buret. Like før pause legger Khalili på til 2–0 da han kontant ekspederer en corner fra Kleven i nettet.

Minuttet etter pause legger Notodden på til 3–0. Velta kommer på et fint løp inn i boksen til KIL og ekspederer en fin pasning fra Kleven i mål. KIL skaper en viss nerve i kampen da de drøye fem minutter seinere reduserer til 3–1 da Aas banker inn en retur fra corner. KIL presset på utover i omgangen, men Notodden rir av stormen og innkasserer trygt seieren.

Neste runde skal Notodden ut i bortekamp i Trondheim mot Ranheim. Laget er divisjonens dårligste bortelag, og det blir spennende å se om de kan hanke inn sin første borteseier for året. KIL reiser hjem til Gjemselund og får Glimt på besøk.

Sandefjord med fortjent sliteseier, Strømmen med ni strake uten seier!

Sandefjord måtte slå tilbake etter tap borte mot Kil sist for å holde liv i drømmen om direkte opprykk. Og laget leverte med seier, dog en knepen 1–0 seier hjemme mot bunnlaget Strømmen, som fort kunne endt uavgjort etter at bortelaget hadde noen store muligheter til å utligne de siste 45 minuttene. Med seieren i boks er laget kun to poeng etter Sarpsborg over streken, og Sandefjord står med kun ett tap på de siste tretten kampene. Strømmen på sin side er inne i en meget tung periode med ni kamper uten seier. Men det har vært lysning i tunnelen fordi prestasjonen i de to siste kampene har vært bedre enn på lenge, selv om de kun står med ett poeng på disse.

Sandefjord var det klart beste laget i de første 45 minuttene, men kun ineffektivitet og en god Kerr i Strømmen sitt mål forhindret laget i å ta ledelsen før i det 32. minutt. Men på det gode innlegget fra Leigh og den ditto gode avslutningen fra Dieng var Kerr sjanseløs og dermed 1–0 til pause for hjemmelaget. Kampen jevnet seg ut de siste 45 minuttene, og både før og etter utvisningen av Brix i det 85. minutt hadde bortelaget store muligheter til å utligne. Men verken innbytter Møller eller Sistek på overtid av overtiden klarte å overliste Austbø, dermed endte kampen 1–0.

Sandefjord reiser i neste runde til Østfold og toppkamp mot Sarpsborg 08. Dette er en kamp Sandefjord må vinne for å henge med i kampen om direkte opprykk. Strømmen reiser hjem til Strømmen Stadion og er verter for Kisa i lokalderbyet på Romerike.

Ranheim må konsentrere seg om å klare kvalik, Kisa slo tilbake etter tre strake tap!

Kisa var det beste laget i store deler av kampen og vant fortjent hjemme mot opprykksjagende Ranheim. Spesielt i de første 45 minuttene var hjemmelaget gode, og det var i denne perioden laget scoret vinnermålet og også hadde en brasseavslutning i stanga. Ranheim presset på utover i andre omgang uten å klare å overliste gode Origi i Kisa sitt mål. Dermed avsluttet Arne Erlandsens Kisa en rekke på tre tap med en solid hjemmeseier. Ranheim har med dette tapet tre tap på sine fire siste kamper, og har nå kun en teoretisk mulighet for å rykke direkte opp.

Dos Santos ble kampens eneste målscorer i det 29. minutt da han løp fra hele Ranheim sitt forsvar og banket ballen forbi Barli og i mål. Den fargerike spissen feiret med afrikansk dans etter scoringen, og var også nær ved å sette inn en Søramerikansk scoring rett før pause da han brassesparket en ball klokkerent i stolpen. Ranheim hadde også sine muligheter, men avslutningene til Bye og Stilson ble begge avverget av Kisas meget gode keeper Origi.

Neste runde reiser Kisa bort for å møte Strømmen i lokalderby på Romerike. Ranheim får besøk av et Notodden med nyvunnen selvtillit etter helgens seier over KIL.

KAMPFAKTA

Kamp: Bryne FK–IK Start 0–3

MÅL: 0–1 Owello (26), 0–2 Hoff (61), 0–3 Vilhjalmsson (72)

GULE KORT

HJEMMELAG: Vikstøl

BORTELAG: Jakobsen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Kristiansen–Landro, Møster, Pozniak, Lode–Urstad, Breimyhr–Khattab, Risholt, Herrem–Jakobsen

INNBYTTER HJEMMELAG: Fernandes for Landro (59), Robertsen for Khattab (69), Høyland for Herrem (86)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Østbø–Pedersen, Andersen, Mathisen, Vikstøl–Asante, Owello, Trondstad, Børufsen–Hoff, Vilhjalmsson

INNBYTTER BORTELAG: Oladapo for Tronstad (70), Nouri for Asante (77), Strømstad for Børufsen (84)

Kamp: Hødd IL–TUIL 4–3

MÅL: 0–1 Yndestad (28), 1–1 Helland (33), 2–1 Rekdal (43), 2–2 Talberg (47), 3–2 Moltu (49), 3–3 Yndestad (67), 4–3 Standal (87)

GULE KORT

HJEMMELAG: Sellin, Grodås, Heltne Nilsen

BORTELAG: Bertheussen, Strøm

RØDT KORT: Heltne Nilsen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Nyland–Latifu, Klock, Moltu, Grodås–Heltne Nilsen, Aursnes–Helland, Sandal, Rekdal–Sellin

INNBYTTER HJEMMELAG: Torset for Aursnes (62), Standal for Rekdal (83), Heltne for Helland (90)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Johnsen–Yndestad, Bertheussen, Talberg, Rinde–Strøm, Johansen, Lidin-Hansen, Lysvoll–Lysvoll, Ahamed

INNBYTTER BORTELAG: Waage for Ahamed (76), Kjæve for Strøm (85)

Kamp: Alta IF–Bodø/Glimt 1–1

MÅL: 0–1 Dantas (54), 1–1 Måsø (90)

GULE KORT

HJEMMELAG: Norbye

BORTELAG: Sylling Olsen, Braaten, Imingen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Dirscher–Nordbye, Dujilo, Törnqvist, Rolandsen–Balto, Nome, Gauseth, Reginiussen, Thomassen – Ertsås

INNBYTTER HJEMMELAG

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Londak–Jakobsen, Sané, Braaten, Imingen–Knarvik, Berg, Berntsen–Sylling Olsen, Dantas, Johansen

INNBYTTER BORTELAG: N’Diaye for Berg (66), Braaten for Dantas (74), Wemberg for Braaten (77)

Kamp: HamKam–Bærum SK 3–1

MÅL: 1–0 Gundersen (15), 2–0 Rise (59), 2–1 Colic (78), 3–1 Gundersen (90)

GULE KORT

HJEMMELAG: Aalmen

BORTELAG: Larsen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Rønningen–Jevne Hagen, Asani, Lie, Riise–Sildnes, Berg Hansen, Dahle–Jensen, Gundersen, Lehne Olsen

INNBYTTER HJEMMELAG: Solhaug for Jensen (69) Aalmen for Sildnes (79)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Hjulstad–Troupe, Scheel, Colic, El-Masouri–Pellegrino, Aalbu, Sandbu, Berg–Shaswari, Llullaku

INNBYTTER BORTELAG: Mikkelsen for Llullaku (73), Larsen for Berg (73), Roaldsøy for Colic (83)

Kamp: Mjøndalen IF–Sarpsborg 08 0–2

MÅL: 0–1 Wiig (17), 0–2 Wiig (51)

GULE KORT

HJEMMELAG: Olsen, Ohr

BORTELAG: Baigorri

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Forn–Helton, Bernstein, Sundli, Solberg–Ohr, Idris, Karlsen, Midtgarden–Kirkevold, Kortgaard Ingebretsen

INNBYTTER HJEMMELAG: Paul for Bernstein (69), Stokke for Midtgarden (84)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Björnsson–Jusufi, Berge, Brink, Baigorri–Ihugba–Breive, Giæver–Elyonoussi–Hoås, Wiig

INNBYTTER BORTELAG: Solberg for Breive (62), Jonvik for Giæver (62), Røn for Wiig (88)

Kamp: Notodden FK–KIL Toppfotball 3–1

MÅL: 1–0 Velta (31), 2–0 Khalili (41), 3–0 Velta (47), 3–1 Aas (55)

GULE KORT

HJEMMELAG: Khalili, Kleven

BORTELAG: Tiller Larsen, Førsund

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Marques–Sande, Lien, Jenssen, Helgerud–Alsaker, Aksnes, Velta–Kleven, Khalili, Amundsen

INNBYTTER HJEMMELAG: Dale for Helgerud (72), Hagen for Kleven (85)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Valderhaug–Hæstad, Førsund, Wigum, Pireau–Shindika, Aas, Tiller Larsen – Myklebust, Tuelo Johannesen, Solum

INNBYTTER BORTELAG:

Kamp: Sandefjord Fotball–Strømmen IF 1–0

MÅL: 1–0 Dieng (31)

GULE KORT

HJEMMELAG: Aas, Brix

BORTELAG: Brandtzæg

RØDT KORT: Brix

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Austbø–Bindia, Dimitriadis, Amankwah, Brix–Leigh, Aas, Jaiteh, Dieng–Saaliti, Hansen

INNBYTTER HJEMMELAG: Lamøy for Hansen (46), Gabrielsen for Amankwah (73), Torp for Dieng (73)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Kerr–Amundsen, Næss Lund, Strømnes, Høibråthen–Tokstad, Yabre, Van Den Burgt, Brantzæg–Sistek, Rasch

INNBYTTER BORTELAG: Nilsen for Amundsen (46), Møller for Brandtzæg (67), Hamutenya for Tokstad (89)

Kamp: Ull/Kisa–Ranheim IL 1–0

MÅL: 1–0 Dos Santos (28)

GULE KORT

HJEMMELAG: Origi

BORTELAG: Moe, Rønning, Tronseth

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Origi–Nordnes, Flittie Onstad, Andresen, Kristoffersen–Mork, Jørstad, Adebahr, Kind Mikalsen–Dos Santos, De Vita Jensen

INNBYTTER HJEMMELAG: Rosenkilde for Dos Santos (81)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Barli–Rønning, Tronseth, Moe, Malmo–Stilson, Løkberg, Reginiussen, Krogstad–Midtsjø–Bye

INNBYTTER BORTELAG: Riksvold for Løkberg (64), Kråkmo for Rønning (80), Karlsen for Bye (86)