Homeland er en populær TV serie som går på TV 2.
Homeland er en populær TV serie som går på TV 2.

TV 2 Sumo sender «Homeland» under 24 timer etter USA-premieren

– Det er helt essensielt i kampen om streaminggullet som trappes opp denne høsten.

Sesong to av den Emmy- og Golden Globe-vinnende spenningsserien «Homeland», hadde premiere på den amerikanske TV-kanalen Showtime ved tretiden i natt norsk tid.

Allerede i kveld klokken 22.40 sender streamingtjenesten TV 2 Sumo «Homeland»-episoden som de første i verden etter USA.

– Vi er rett i hælene til USA. Det er veldig gøy at vi har mulighet til å ligge såpass nær verdenspremieren. Det er et prosjekt å få på plass teksting og klargjøre den tidsnok, men nett-TV-abonnenter har forståelse for at episoden kan være utekstet når den er så rykende fersk, sier Kine Lundefaret, innkjøper for TV 2 Sumo.

Kampen om streaminggullet

Det blir utvilsomt en spennende TV-streaminghøst i Norge.

De amerikanske streamingtjenestene Netflix og HBO lanseres i Norge om kort tid, og det er derfor viktig for Sumo å være konkurransedyktige og kjapt ute med ferskt innhold.

– Det er kjempeviktig å være tidlig ute. Jeg tror de aller fleste som konsumerer innhold på nett, ønsker å se innhold lovlig og på et sikkert sted. Ved å være såpass tett opptil den amerikanske premieren, gjør vi det enda mer lukrativt å være sumoabonnent, samtidig som vi motkjemper ulovlig nedlasting. Det er også helt essensielt for oss i kampen om streaminggullet som trappes opp denne høsten, forteller Lundefaret.

Nå håper hun seerne legger merke til at Sumo leverer raskt.

– Vi vet at mange av seerne våre elsker serier like mye som vi gjør, så dette blir selvsagt godt mottatt. Og vi tror at nettopp dette også er med på å skaffe oss nye abonnenter, forteller hun.

TV 2s hovedkanal har «Homeland»-premiere 8. oktober klokken 22.40.