Sandnes Ulfs Tommy Høiland i duell med Odd Grenlands Fredrik Semb Berge i den søkkvåte kampen mellom de to lagene. Sandnes Ulf vil ha omkamp. (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)
Sandnes Ulfs Tommy Høiland i duell med Odd Grenlands Fredrik Semb Berge i den søkkvåte kampen mellom de to lagene. Sandnes Ulf vil ha omkamp. (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)

Sandnes Ulf vil ha omkamp etter «vannpolo-kampen»

Sandnes Ulf vil ha søndagens søkkvåte kamp mot Odd Grenland spilt på nytt.

Dagen etter parodien av en fotballkamp, hvor Sandnes Ulf og Odd Grenland spilte 0-0 på en bane overfylt av vann, klarer ikke trener Asle Andersen å slå seg til ro med det som skjedde.

– Vi vil anke inn til forbundet og be om en ny kamp. Jeg vil ikke at vi skal framstå som sutrete, men dette var verken fair play eller verdig for Tippeligaen, sier Andersen til Stavanger Aftenblad.

– Det gikk ikke an å spille fotball der ute. Rett og slett en parodi, og det er utrolig synd i en så viktig kamp, sa Asle Andersen til TV 2 Sporten etter kampen.

Les også: Andersen: – Forstår ikke hvorfor kampen ble spilt

Se kampreferat øverst i artikkelen

Klubben var mandag i kontakt med forbundet for å sjekke hvordan de skal gå fram med en anke.

– Paragraf 12.3 i reglene sier at en kamp kan avlyses eller stoppes ut fra sportslige hensyn. På meg virker det som om samtlige er enige om at kampen aldri skule vært gjennomført, legger Andersen til.

Dommer Tommy Skjerven sa til TV 2 etter kampen at han ikke vurderte å blåse av kampen på grunn av regnet. Dommersjef Rune Pedersen sier til Aftenbladet at Sandnes Ulf ikke kan klage på spilleforholdene etter at kampen er ferdigspilt.

Skjervens oppfatning var at spillerne syntes det var greit å spille til tross for de dårlige forholdene.

– De synes det var bløtt og vanskelig, men det var ingen som følte at det var farlig for deres egen sikkerhet, avsluttet dommeren fra Kaupanger til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Ulf-treneren ba heller aldri direkte om avlysning av kampen søndag, men stilte Skjerven et ledende spørsmål om forholdene. En anke må leveres senest tre dager innen oppgjørets slutt.

- Tåpelig å anke
Sandnes Ulf møter heller ikke noen forståelse fra Odds trener, Dag-Eilev Fagermo.

- Å anke er tåpelig. For det første må man ta slikt før kampen. Og så er jo dommeren suveren her. Så lenge han sier sikkerheten ikke er truet må vi spille. Andersen snakker om fair play, men dette var jo likt for begge lag, påpeker Fagermo overfor tv2.no.

Odd-treneren spør seg også om Sandnes Ulf hadde vurdert anke om de hadde spilt 0-0 mot lag som Rosenborg eller Molde.

- Sandnes Ulf burde heller lære av dette og jobbe med å holde banen spillbar. De kunne hatt duk over eller brukt sand. Vi er skuffet over kampen,men er ferdig med den nå, avslutter Fagermo.

(©NTB/TV 2 Sporten)