kari jaquesson og jørgen foss
kari jaquesson og jørgen foss

Jørgen Foss sjokkert over Kari Jaquesson: – Rareste unnskyldningen jeg har fått noen gang

Kari Jaquessons unnskyldning til «Pitbull-Terje» får slakt av ekspert.

Kari Jaquesson har skapt stor debatt rundt bloggen sin der hun langer ut mot formann for Landsforeningen for overvektige, Jørgen Foss.

Med tittelen «Jørgen Foss er talsmannen som oppfordrer til ansvarsfraskrivelse» går hun rett i strupen på formannen som også er kjent fra filmen «Pitbullterje».

Se også: Kari Jaquesson ber om unnskyldning hvis hun har såret «Pitbull-Terje»

Krass kritikk

Med sitater som «Grunnen til at du ble så svær, Jørgen, er ikke fordi du ikke forstår kostråd, det er fordi du av grunner bare du kjenner har gjemt bort ditt egentlige jeg i et lass av fett.» henvender hun seg gjentatte ganger mot Foss i det krasse innlegget.

Jeg opplevde hele situasjonen i God morgen Norge som både rar og spesiell. Jeg var der for å diskutere nøkkelhullmerket og så ble det en sak om meg.

Fikk «unnskyldning» på direkten

Denne uken møttes trimdronningen og formannen for første gang til samtale i God Morgen Norge.

Selv hevder Jaquesson at dette ikke er et personangrep mot Foss. Likevel benytter hun anledningen til å komme med en unnskyldning.

– Det er ikke et angrep, men jeg forstår at det kan oppfattes slik. Jeg unnskylder ikke det jeg skrev, men jeg vil ikke at Jørgen skal bli såret. Hvis han ble såret så vil jeg gjerne be om unnskyldning. Jeg digger Jørgen og dette er det jeg kallter «tough love» – røff omsorg, tilføyer hun.

Se også: Slik løser du små og store familiekrangler

– Rareste unnskyldningen jeg har fått

Foss innrømmer i ettertid at han opplevde unnskyldningen fra trimdronningen som lite troverdig.

– Det er den rareste unnskyldningen jeg har fått noen gang. Hvis jeg ble såret så sier hun unnskyld, men hvis jeg ikke ble såret så gjør hun ikke det, sier han.

Se Kari Jaquessons unnskyldning i videoen over

Får slakt av retorikker

jon-risdal
jon-risdal
Jon Risdal er ekspert på både hersketeknikker og unnskyldninger. Han har lang erfaring i å analysere offentlige unnskyldninger i media og har skrevet boken «Unnskyld».

– Dette er det som kalles «ikke unnskyldning unnskyldning». Hun skjønner jo at han er såret, men likevel legger hun inn «men» eller «hvis».

Selv mener retorikkeren at Jaquesson burde holdt seg til saken.

– Hun ble ganske privat. Hun kunne heller fokusert på organisasjonen til Foss. Jaquesson burde skiftet tema og istedet sagt «jeg er lei meg for at jeg ble personlig i denne debatten.»

Se også: Slakter Frps evne til å unnskyld seg

Benytter hersketeknikker

Generelt synes Risdal at dette er en dårlig måte å kommunisere på.

– Hun er nok blitt litt tatt på sengen og så prøver hun å redde seg inn. Så bruker hun alle disse små ordene som gjør at ikke unnskyldningen ikke blir så sterk.

Både Jaquessons ordvalg og kroppspråk får refs av Risdal.

jaquesson-kari
jaquesson-kari
– Dette er en form for hersketeknikk, hun stryker han over skulderen og kaller det «tough love». På denne måten prøver hun nok å få frem at hun er raus, men at det gikk litt over alle støvelskaft – og hun selvfølgelig ikke vil såre han. Det er litt sånn «jaja, vi tåler dette, siden vi er så glad i han.»

– Spesiell situasjon

Jørgen Foss avslører at hele God Morgen Norge-besøket var en absurd opplevelse. Han mener Jaquesson sporer av ved å gjentatte ganger snakke om han.

– Jeg opplevde hele situasjonen i God morgen Norge som både rar og spesiell. Jeg var der for å diskutere nøkkelhullmerket og så ble det en sak om meg, tilføyer han.

Irrelevant

Likevel mener Foss at det er det samme hva Jaquesson mener om han.

– Det er irrelevant for meg hva hun mener om meg som person. Jeg stiller til debatt så lenge det er av saklig karakter. Jeg fronter en organisasjon og det handler ikke om meg. Men jeg tar til etteretning det hun sier, tilføyer Foss.

Nå satser han på at Norges trimdronning vil bruke fremtiden mer målrettet.

– Jeg håper hun bruker fremtiden sin på å jobbe mot overvekt motivere folk i stedet for å bruke tid på meg. Selv skal jeg jobbe mot diskriminering, overvekt og toleranse i samfunnet.

Vil ikke starte ny diskusjon

Kari Jaquesson ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

– Jørgen og jeg er godt forlikte. Jeg vil heller holde meg til den opprinnelige saken og ønsker ikke å starte en ny diskusjon rundt dette nå, sier Jaquesson.