berg
berg

Henning Berg: – Gamst ville ikke ha forsterket denne startoppstillingen

Morten Gamst Pedersen er igjen vraket fra den norske landslagstroppen. Henning Berg er ikke overrasket.

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Egil Drillo Olsen valgte å vrake Morten Gamst Pedersen til VM-kvalifiseringskampene mot Island og Slovenia forrige måned.

Mandag valgte Drillo å nok en gang utelate «Gamsten» fra troppen - denne gang til kvalikkkampene mot Sveits og Island.

Utfordringen for Gamst Pedersen er at han ikke har spilt bra på landslaget. Jeg mener at han ikke hadde kommet inn og forsterket denne landslagstroppen

Skeptisk til Gamst Pedersen
TV 2 Sportens fotballekspert Henning Berg er ikke overrasket over avgjørelsen.

– Forskjellen fra da han ble utelatt sist var at da hadde han ikke kommet i gang med sesongen. Utfordringen for Gamst Pedersen er at han ikke har spilt bra på landslaget, sier Henning Berg.

Berg tror imidlertid at Gamst Pedersen kunne vært en grei spiller å ha med i troppen.

– Gamst kunne nok vært med og kommet inn som innbytter. Men som jeg sier, han ville ikke ha kommet inn å styrket Norges startoppstilling, mener Berg.

TV 2-eksperten synes Drillo ikke akkurat overrasket i uttaket.

– Det var ikke mange overraskelser her. Henning Hauger er nok den nærmeste og den som kan utfordre Håvard Nordtveit. Hauger har spilt gode landskamper og kjenner spillestilen, mener Berg.

Championship i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

VRAKET: Drillo valgte å vrake Morten Gamst Pedersen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
VRAKET: Drillo valgte å vrake Morten Gamst Pedersen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Tror Jarstein starter
Berg, som selv har spilt 100 landskamper for Norge, sier samtidig at han tror Rune Jarstein får fornyet tillit mellom stengene.

– Jeg håper Drillo har tenkt ferdig med tanke på keeperplassen. At han valgte Bygge Pettersen mot Island og så byttet tilbake med Jarstein var en ekstremt uheldig situasjon. Jeg tror at Rune Jarstein får fornøyet tillit, spår Berg, som er skeptisk til at så få av Norges utelandsproffer spiller regelmessig i sine klubber.

– Moa sitter blant annet på benken i Tyskland og King spiller på Uniteds reservelag. Det er en stor utfordring for Drillo at så mange ikke spiller fast på klubblagene, sukker Berg.

Norge møter Sveits 10. oktober og Kypros 16. oktober.

Her er troppen:
Rune Jarstein, Espen Bugge Pettersen, André Hansen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise, Moa, Daniel Braaten, Tom Høgli, Espen Ruud, Kjetil Wæhler, Alexander Søderlund, Magnus Wolff Eikrem, Vegard Forren, Markus Henriksen, Joshua King, Jonathan Parr, Tarik Elyounoussi, Henning Hauger, Ruben Yttergård Jenssen, Håvard Nordtveit.