Nikola Karabatic (Foto: FRANCK FIFE/Afp)
Nikola Karabatic (Foto: FRANCK FIFE/Afp)

Verdens beste håndballspiller skal ha bekreftet å ha satset penger på egen kamp

Nikola Karabatic risikerer fem års fengsel og å få spolert karrieren etter å ha blitt arrestert i kampfiksingsskandalen.

Sammen med sin bror Luka ble Montpellier-stjernen Nikola Karabatic søndag arrestert av politiet i Paris som en av de mistenkte i kampfiksingsskandalen som ryster Frankrike.

Ifølge L'Equipe risikerer den doble OL-vinneren, av mange regnet som verdens aller beste håndballspiller, fem år i fengsel hvis han blir dømt, noe som er øvre strafferamme i slike saker. Karabatic blir trolig værende i varetekt til tirsdag kveld.

Stjernen ble hentet av politiet på Montpelliers hjemmebane Stade Pierre de Coubertin etter kampslutt søndag, og ført direkte til politikontoret ved Nanterre, vest for Paris. Et stort pressekorps fulgte med på ferden, og tok også bilder av stjernen på vei til avhør.

Den tidligere Kiel-spilleren skal ha bekreftet at han har satset penger på kampen, men avviser å ha påvirket resultatet. Han var skadet og spilte ikke kampen.

Karabatics advokat er ikke overraskende i harnisk etter helgens pågripelse.

– Tipper de på kamper, er det et lovbrudd innenfor sporten, ikke en kriminell handling. For at retten skal kunne gripe inn i denne saken, trenger vi bevis på at kampen er rigget. Ellers har ikke rettssystemet noe med saken å gjøre. Denne pågripelsen er unødvendig, sier advokat Eric Dupond-Moretti til L'Equipe.

A cameraman films as policemen stand on September 30, 2012,
  in front of the offices of the Interior ministry's racing and
  gaming division in Nanterre, west of Paris, where players from Montpellier's
  handball team who have been rocked by allegations of match-fixing, arrived
  to be questioned. (Foto: KENZO TRIBOUILLARD/Afp)
A cameraman films as policemen stand on September 30, 2012, in front of the offices of the Interior ministry's racing and gaming division in Nanterre, west of Paris, where players from Montpellier's handball team who have been rocked by allegations of match-fixing, arrived to be questioned. (Foto: KENZO TRIBOUILLARD/Afp)

Han jobber nå med å få sin klient løslatt. Ifølge L'Equipe kan imidlertid følgene av pågripelsen bli langt mer alvorlige. Politiet jobber med å prøve å kople ulovlig spill på kampen til faktisk kampfiksing av de involverte.

Montpellier etterforskes for det uventete utfallet av kampen mot Cesson-Rennes 12. mai i år – en kamp Montpellier tapte 28–31. Lykkes politiet å påvise kampfiksing, risikerer de involverte fem år i fengsel og 75 000 euro hver i bot. Uansett utfall styrer spillerne trolig mot karantene og andre sportslige sanksjoner.

Så langt er tolv personer pågrepet i kampfiksingsskandalen, åtte fra Montpellier, to fra Paris Saint-Germain, samt en ansatt og en kjæreste til en spiller i Montpellier.

Blant de som skal være involvert er stjerner som Vid Kavticnik, Samuel Honrubia, Mladen Bojinovic og Karabatics bror Luka.

Det som taler til Montpellier-spillerners fordel er at ingen av de involverte spilte kampen mot Cesson-Rennes. Bare William Accambray, Dragan Gajic, Michael Guigou, Wissem Hmam og Issam Tej av Montpelliers stjerner var med i oppgjøret. Ingen av dem er blitt nevnt i forbindelse med kampfiksingsaken.

Norske Erlend Mamelund spiller også for Montpellier, men er ikke innblandet i saken.

Les også: Mamelunds Montpellier i hardt vær: – Ryktes at vi blir møtt av politiet