LANG KAMP FOR LITE: Familien Hofstad er misfornøyd med tilbudet fra Statens vegvesen og Vegdirektoratet. (Foto: TV 2 hjelper deg)
LANG KAMP FOR LITE: Familien Hofstad er misfornøyd med tilbudet fra Statens vegvesen og Vegdirektoratet. (Foto: TV 2 hjelper deg)

Er denne tomten verdt 5000 kr, 30.000 kr eller 50.000 kr?

– Latterlig og useriøs saksbehandling av Statens vegvesen, mener tomteeier.

– Det er mulig vegvesenet tror at vi driver med auksjon. Det siste tilbudet fra Vegdirektoratet er fortsatt langt fra de utgifter vi er påført, og vi mener fortsatt at Statens vegvesen skal erstatte de reelle utgifter det her er snakk om, sier Gunnar Hofstad.

Ville ha tomten for 5000 kr

I RUINER: Den dramatiske brannen slukte huset til familien Hofstad. (Foto: PRIVAT)
I RUINER: Den dramatiske brannen slukte huset til familien Hofstad. (Foto: PRIVAT)
I mai fortalte TV 2 hjelper deg om familien Hofstad som mistet huset sitt i en dramatisk brann for mer enn fire år siden.

De fikk av Statens vegvesen ikke bygge opp igjen huset sitt på tomten. Da huset ble satt opp i 1962 ble det gjort innenfor gjeldende regelverk, mens det ifølge dagens regler ville ligge for nært riksveien.

De får heller ingen erstatning for eiendommen som de ble nødt til å flytte fra.

SKUFFET: Gunnar Hofstad. (Foto: TV 2 hjelper deg)
SKUFFET: Gunnar Hofstad. (Foto: TV 2 hjelper deg)
Les mer om saken her.

Statens vegvesen kom først med et tilbud på 5000 kroner for utsiktstomten på to mål i Rennebu kommune.

– Det kunne like gjerne ha stått null. Det er en hån mot oss. Vi føler at de bruker vår tragedie til å erverve seg gratis grunn, var Gunnars reaksjon den gangen.

Se reportasjen fra tidligere i år her (saken fortsetter under bildet):

613354

Ble påført store utgifter

Det neste tilbudet fra Statens vegvesen var 30.000 kroner for tomten. Da familien ikke godtok tilbudet, gikk saken til videre til Veidirektoratet for en endelig avgjørelse.

I motsetning til Statens vegvesen mener Veidirektoratet i sin konklusjon at tomten er ødelagt som boligtomt som følge av rådighetsinnskrenkningen.

Likevel mener de at familien kun skal få 50.000 kroner i erstatning for tomten.

– Det er urimelig at vi skal påføres store utgifter på grunn av denne saken. Våre dokumenterte utgifter er per i dag på ca. 410.000 kroner i tillegg til saksomkostninger som har passert 100.000 kroner, sier Gunnar.

Les også: Taktekkerfirma ødela taket til Brede og Kari

– Latterlig saksbehandling

Familien Hofstad har nok en gang påpekt det de mener er faktafeil i saken og krever igjen svar fra Veidirektoratet.

PREGET: Fire års kamp tar på for Liv Unni og familien. (Foto: TV 2 hjelper deg)
PREGET: Fire års kamp tar på for Liv Unni og familien. (Foto: TV 2 hjelper deg)
Fire uker senere har de fortsatt ikke fått noe svar fra direktoratet, selv om de ble lovet et svar i forrige uke. Kampen mot vegmyndighetene har vært lang og tøff.

– For oss blir denne saksbehandlingen mer og mer latterlig etter hvert som tiden går. Saken har pågått i over fire år og det er fortsatt ingen løsning i sikte. Denne saken har vært en ekstrabelastning for oss etter husbrannen, sier Gunnar.

– De har vel et håp om at vi skal gi opp hele saken, men da tar de feil, legger han til.

Les også: Statens vegvesen til Twitter-«kamp» mot TV 2 hjelper deg

Nekter å kommentere

Da TV 2 hjelper deg kontakter Statens vegvesen/ Veidirektoratet nekter de nok en gang å kommentere saken og gir oss kun følgende uttalelse:

– Saken er ikke ferdigbehandlet. Vi ber om forståelse og respekt for at vi derfor ikke kan og vil kommentere denne eller enkeltelementer i den i media, svarer pressesjef Kjell Bjørn Vinje i Veidirektoratet i en e-post til oss.

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter