Vaergudene
Vaergudene

Her er fotballkampene som værgudene spolerte

Lynnedslag, snøstorm, orkan og gjørmevannski.

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen var ikke spesielt fornøyd med at dommer Tommy Skjerven valgte å gjennomføre søndagens kamp mot Odd på Sandnes stadion. Det utviklet seg til å bli en komisk affære takket være enorme mengder regn. Mange pasninger stoppet opp i svære vanndammer.

– Det gikk ikke an å spille fotball der ute. Rett og slett en parodi, og det er utrolig synd i en så viktig kamp, sa Asle Andersen til TV 2 Sporten etter kampen.

LES: Andersen: – Forstår ikke hvorfor kampen ble spilt

Det er ikke første gang, og det blir definitivt ikke siste gang, at værgudene spiller fotballspillere et puss. Mange husker kanskje snøkrigen mellom Chelsea og Tromsø i 1997. Tromsø slo Chelsea 3-2, men kampen huskes først og fremst for de elendige baneforholdene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Babayaro
Babayaro

Vi har sett nærmere på noen andre kamper der været har overskygget prestasjonene på banen.

1. Lynnedslag i kampen mellom Moroka Swallows og Jomo Cosmos
Det hører med til sjeldenhetene at fotballkamper avbrytes på grunn av lynnedslag. Det skjedde i kampen mellom Moroka Swallows og Jomo Cosmos. Flere spillere gikk i bakken da lynet slo ned like ved banen.

Se den skremmende episoden her (ekstern lenke)

2. Vindstorm i kampen mellom Orlando Pirates og Black Leopards
Fem minutter ut i oppgjøret mellom de sør-afrikanske lagene Orlando Pirates og Black Leopards løsnet flere av reklameplakatene rundt banen. To spillere ble truffet og gikk i bakken.

Se klippet her (ekstern lenke)

3. Vannski i kampen mellom Zarya og Volyn
Banene i Ukraina er ikke kjent for å være strøkne på vinterstid. Matchen mellom Zarya og Volyn utviklet seg til å bli en kamp der tilfeldigheter preget det meste. Spillerne stod til tider på vannski bortover "gressmatten".

Se det komiske klippet her (ekstern lenke)

4. Corner-trøbbel på grunn av overvann (ukjent kamp)
At fotballspillere ikke klarer å slå hjørnespark over motspilleren på første stolpe kan irritere mange supportere. At fotballspillere ikke klarer å slå ballen lengre enn to meter skjer ikke like ofte.

Vann3
Vann3

Se corner-slapstick her (ekstern lenke)

5. Boblete bane i Nederland
Kunstgress pleier å innby til spill langs bakken, men ekstremvær gjorde at en kamp i den nederlandske toppdivisjonen ble avlyst. Grunnen var at kunstgresset hadde løsnet, noe som gjorde at banen bulte ut flere steder.

Se den boblete banen her (ekstern lenke)

6. Snø i England
Hvert år blir engelskmennene like overrasket over at det kan snø i vintermånedene. Noen få centimeter utløser nasjonal unntakstilstand, og fotballkamper blir naturligvis avlyst. Spesielt nedover i divisjonssystemet er banene i dårlig forfatning på vinterstid.

En gjeng norske West Ham-supportere måtte i aksjon før bortekampen mot Peterborough i fjor. Allerede klokken 07.00 var de i gang med å måke London Road for snø, men innsatsen var fånyttes. Snø og 14 minusgrader sørget for at matchen ble avlyst.

snømåkerne-(2)
snømåkerne-(2)

Her er noen bilder fra snøkaos i Premier League:

Sergio Aguero (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Sergio Aguero (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Carlton Cole (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
Carlton Cole (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Emirates Stadium (Foto: IAN KINGTON/AFP)
Emirates Stadium (Foto: IAN KINGTON/AFP)