see (Foto: Atelier Klingwall)
see (Foto: Atelier Klingwall)

Irritert Edvartsen kaller forbundet gebyrkåte

– De er like gebyrkåte som et gjennomsnittlig privat parkeringsselskap, sier Storhamars daglige leder.

Svein-Erik Edvartsen og Storhamar-administrasjonen reagerer på at klubben må betale 500 kroner i gebyr for å flytte en U16-kamp fra Hamar OL-Amfi til Storhamar Ishall et lite slagskudd unna.

– Det er bare å begynne og le og grine samtidig, sier Edvartsen til TV 2 Sporten, og påpeker at denne flyttingen ikke får noen konsekvenser for motstanderlaget hverken når det gjelder kamptidspunkt etter garderober.

U16-kampen må flyttes da Elverums håndballherrer skal låne Hamar OL-Amfi 27. oktober.

– Dette viser altså at det ilegges gebyr på en kamp som flyttes fra en hall til en annen som ligger «vegg i vegg» to dager etter at oppsettet for U16-serien var sendt ut. Det var over én måned til kampen skulle spilles og flyttingen får selvsagt ingen andre konsekvenser enn et tastetrykk fra forbundet, sier Edvartsen.

Ber styret vurdere
– Det er ikke bra når forbundet, som er klubbenes serviceorganisasjon, er like gebyrkåte som et gjennomsnittlig privat parkeringsselskap, fortsetter den daglige lederen også kjent som fotballdommer i Tippeligaen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

petter
petter

Storhamars klagebrev til forbundsstyret ble negativt besvart av administrasjonen i Norges Ishockeyforbund. Klubben har nå bedt forbundsstyret behandle saken.

– Vi har bedt forbundsstyret om å behandle saken på generelt grunnlag, og vi har kommunisert med Vålerenga og Sparta som også har to haller som ligger vegg i vegg. Både president Ole-Jacob Libæk og generalsekretær Jon Haukeland er fornuftige og oppegående mennesker, så jeg antar at dette løser seg på en god måte, sier Edvartsen.

Petter Salsten, assisterende generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, har liten forståelse for frustrasjonen i Storhamar-leiren.

– Jeg syns det er en rar diskusjon. Jeg er litt overrasket over fokuset, sier Salsten til TV 2 Sporten.

Vil begrense kampendringer
– Dette er en av flere hundre saker hver sesong som løses helt problemfritt. Noen må gjøre jobben med å flytte de kampene, og det er det vi som gjør. Reglementet vi følger er det Storhamar og de andre klubbene som har vedtatt. Det er satt et gebyr for å få ned antall kampendringer. Noen ganger er det enkelt å gjøre en kampendring, noen ganger er det en større jobb. Vi syns det blir vanskelig å differensiere og forskjellsbehandle i forhold til avstand mellom hallene med det reglementet vi har, fortsetter Salsten.

Den assisterende generalsekretæren påpeker at det er vederlagsfritt å flytte kamper frem til en viss dato. Det er også mulig uten å bli ilagt gebyr senere etter visse kriterier innenfor ungdomsidretten.

– Men en av årsakene til at man må betale, er flytting på grunn av kollisjon med andre kommersielle arrangementer. Jeg syns det er vanskelig å be oss behandle dem (Storhamar) annereldes enn andre, sier Salsten.

– Såvidt vi er kjent med fremkommer det ikke av administrasjonsreglementes paragraf 11 hva som gjelder i tilfeller hvor en kamp «bare flyttes til den andre hallen som ligger vegg i vegg». Vi er derfor usikre på om det i det hele tatt finnes hjemmel for å ilegge dette gebyret. «Praksis» som ofte er ulik som det ofte henvises til er følgelig helt noe annet enn hjemmel, sier Edvartsen.