Molde tilbake på topp

Stabæk rystet Molde flere ganger, men hjemmelaget holdt unna og tok tilbake serieledelsen med 4-3 i eliteserien søndag.

Daniel Chima Chukwu ble tremålsscorer for Molde, men vertene fikk det overraskende tøft mot bunnlaget fra Bærum. Stabæk sjokkerte hjemmepublikummet med en lynkjapp scoring da Franck Boli gjorde 1-0 etter bare elleve sekunder. Det var en tangering av rekorden for tidenes raskeste eliteseriemål. Erik Mjelde klarte det samme for Brann i fjor. 18-åringen fra Elfenbenskysten ble flott spilt igjennom av Veigar Páll Gunnarsson og satte ballen i det lengste hjørnet bak Ole Söderberg.

Molde lot seg ikke prege av kickstarten til Stabæk. Vertene dundret i stedet på i jakten på en rask utligning. Etter flere nesten-forsøk og positive tendenser i MFK-angrepet, kjempet Chukwu inn 1-1 i det 25. minutt. Nigerianeren var våken og scoret på en retur fra keeper Mande Sayouba. Bare fire minutter senere var samme mann på plass igjen og la på til 2-1 for et gulljagende Molde-lag. 21-åringen sto med ryggen mot mål, men snudde seg raskt og slo ballen kontant i nettaket.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap kunne imidlertid ikke glede over ledelsen lenge. Like etter fikk Gunnarsson stå alene ved bakerste stolpe og stange inn 2-2. Islendingen tok godt vare på et perfekt slått innlegg av Fredrik Brustad.

I annen omgang gikk hjemmelaget hardt ut og fikk tidlig godt betalt. I det ballen så ut til å gå forbi alle foran Stabæk-målet, kom Magnus Stamnestrø fra dypet og ordnet 3-2 etter 47 minutters spill. Ikke lenge etterpå fikk Chukwu sitt hattrick da han headet inn Moldes fjerde nettkjenning for kvelden.

På 4-2 så gjestene fortapte ut, men en redusering av Bjarte Haugsdal i det 56. minutt ga Stabæk håpet tilbake. Resten av oppgjøret var jevnspilt med to offensive lag. Molde klarte aldri å temme Stabæk på eget gress, noe som må være skuffende sett med hjemmelagets øyne. (©NTB)