Nikola Karabatic (Foto: FABIAN BIMMER/Reuters)
Nikola Karabatic (Foto: FABIAN BIMMER/Reuters)

Håndballstjerne arrestert i kampfiksingsskandalen

Fire av Erlend Mamelunds lagkamerater i Montpellier ble hentet av politiet.

Kampfiksingsskandalen i fransk håndball ruller videre. Den anerkjente franske sportsavisen L'Equipe melder nå at Montpellier-stjernen Nikola Karabatic ble arrestert av politiet i Paris søndag som en av de mistenkte i saken.

Les også: Mamelunds Montpellier i hardt vær: – Ryktes at vi blir møtt av politiet

Arresterte fire spillere
28-åringen - som regnes blant verdens beste håndballspillere - skal ha blitt tatt av politiet sammen med tre andre spillere rett etter seriekampen mot PSG. Disse skal være broren Luka Karabatic, Samuel Honrubia og Mladen Bojinovic.

Norske Erlend Mamelund er lagkamerat med Karabatic, men ble ikke hentet av politiet. Han kom til klubben foran denne sesongen, og var Haslum-spiller da den aktuelle kampen som etterforskes ble spilt.

– Montpellier har godt rykte. Jeg håper at det ikke er hold i dette, men at det er kjedelig at det kommer opp, sa Mamelund til tv2.no før helgen.

Tv2.no var også i kontakt med Mamelund søndag kveld, men bæringen hadde kun følgende å si:

– Jeg kan dessverre ikke gi noen kommentar nå.

Det franske politiet hadde angivelig en plan om å arrestere spillerne på mandag hjemme i Montpellier. Men av ukjent grunn ble operasjonen iverksatt søndag.

Etterforsker merkelig tap
Montpellier etterforskes for det uventete utfallet av kampen mot Cesson-Rennes 12. mai i år – en kamp Montpellier tapte 28–31. Et oppsiktsvekkende resultat i seg selv.

Nå viser det seg at kampfiksing og urent trav kan ligge bak det uventete utfallet. Overfor Reuters bekrefter en anonym juridisk kilde at suspekte spill ble satt på kampen.

Ifølge avisen Languedoc-Roussillon er totalt åtte spillere under etterforskning, samt flere ledere. Så mange som ti kan bli arrestert som følge av den pågående etterforskningen.

Flere kjærester og koner til åtte Montpellier-spillere skal ha satt 5000 euro hver på tap – 200 000 euro totalt – til skyhøy i odds. Spillene ble satt i ulike kiosker i Storbritannia og i Montpellier-distriktet.