Venstres stortingsrepresentant for Akershus, Borghild Tenden (61), trekker seg som kandidat til stortingsvalget i 2013.  (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Venstres stortingsrepresentant for Akershus, Borghild Tenden (61), trekker seg som kandidat til stortingsvalget i 2013. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Venstres Borghild Tenden trekker seg

Venstres stortingsrepresentant for Akershus, Borghild Tenden (61), trekker seg som kandidat til stortingsvalget i 2013.

Tenden ble valgt inn på Stortinget i 2005. Etter valget i 2009 er Tenden en av Venstres to representanter på Stortinget, sammen med partileder Trine Skei Grande.

Etter at Tenden nå trekker seg, ligger veien trolig åpen for Abid Raja, som er Tendens vararepresentant på Stortinget i dag og andremann på stortingslista til Akershus Venstre i 2009.

Flere lokallag i Akershus ønsker advokat Abid Raja (36) på topp, og det har vært antydet at det kunne ende med kampvotering mellom Raja og Tenden på nominasjonsmøtet.

– Det var viktig for meg å ha full støtte både i nominasjonskomiteen og blant lokallagene i Akershus for å gå inn i nok en tøff valgkamp. Det registrer jeg at ikke er tilfelle, sier Tenden til NTB.

– Å representere Venstres velgere på Stortinget i snart åtte år har vært en ære. Det har vært utfordrende og i perioder slitsomt, men også motiverende å være en del av et lag som har løftet Venstre etter valgnederlaget i 2009, sier Borghild Tenden. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2