Demba Ba (Foto: SCOTT HEPPELL/Ap)
Demba Ba (Foto: SCOTT HEPPELL/Ap)

Sjekk søndagens fotballrykter: Premier Leagues toppscorer kan skifte beite i januar

Mens Manchester United endelig kan få en målfarlig mann på sentral midtbane. Sjekk søndagens fotballrykter her!

Følg overgangene i vårt overgangssenter - 24 timer i døgnet

TV 2 Sporten vil fortsette å levere fotballrykter selv om overgangsvinduet nå er stengt. Klubber kan fortsatt signere Bosman-spillere, og lånevinduet til klubber i lavere divisjoner er fortsatt åpent.

I tillegg er det ikke lenge til det internasjonale overgangsvinduet åpner igjen 1. januar.

Vi leverer selvsagt også alle store overganger med en gang de er bekreftet.

Les også: TV 2 Sporten vurderer Premier League-lagene

Tips oss om fotballrykter her!Demba Ba scoret to mål i Newcastles borteoppgjør mot Reading lørdag, og reddet poeng da han satte inn den andre scoringen med hånda.

27-åringen fra Senegal er dermed oppe i 6 mål i Premier League denne sesongen, noe som gjør ham til toppscorer.

Det er imidlertid usikkert om Ba vil fortsette å dunke inn mål for «The Magpies» også neste år, for klubben hans er nå angivelig blitt lei av spissens stadige krav om lønnsforhøyelse, noe som gjør at det blir aktuelt å selge ham.

Ba har kontrakt med Newcastle ut juni 2014, men har en klausul i avtalen som gjør at han kan forlate klubben for rundt 70 millioner kr.

Liverpool er den mest sannsynlige destinasjonen i England, men det rapporteres også om at klubber i utlandet vurderer å hente kraftpluggen når overgangsvinduet åpner.

Demba Ba (Foto: Andrew Matthews/Pa Photos)
Demba Ba (Foto: Andrew Matthews/Pa Photos)

LES OGSÅ: Demba Ba med volleymagi og handsscoring

En annen angriper som ikke skal være helt fornøyd med tilværelsen, er Arsenals Theo Walcott.

Walcott og klubben ser ikke ut til å komme til enighet om en ny kontrakt med det første, og det skal visstnok ikke være penger det står på, men posisjonen, nærmere bestemt rollen som midtspiss.

Arsène Wenger kan ikke love Walcott spilletid i favorittposisjonen, noe som skal ha fått både Liverpool og Manchester City til å lokke med nettopp det.

Walcotts kontrakt går ut til sommeren, og Arsenal kan derfor bli nødt til å selge 23-åringen med rabatt før den tid kommer.


Walcott og Demba Ba er imidlertid ikke de eneste spissene Brendan Rodgers skal ha i kikkerten for tiden.

I Celtic befinner det seg en herre ved navn Gary Hooper, som har banket inn 46 mål i den skotske ligaen siden han kom til Glasgow i 2010, noe som etter sigende har fått Liverpool til å få opp øynene.

Celtic forsøker for tiden å overbevise Hooper om å signere en ny langtidskontrakt, men den tidligere Scunthorpe-spissen vurderer visstnok en retur til England.

Gary Hooper (Foto: Chris Clark/Pa Photos)
Gary Hooper (Foto: Chris Clark/Pa Photos)

Mens alle disse spillerne vil koste en god slump penger, er det andre som kan komme til å forlate klubbene sine for null og niks.

Dette er blant annet tilfelle for Chelsea-back Ashley Cole. Klubbeier Roman Abramovitsj har kommet frem til at ingen spillere i Chelsea som er over 30 år skal bli tilbudt noe annet enn ettårskontrakter i fremtiden, men 31-åringen Cole vil trolig ikke gå med på en slik avtale.

Det spekuleres derfor i om Cole kan spille sin fotball i enten Real Madrid, PSG eller Inter fra neste høst.


Litt mindre trivelig er situasjonen for tidligere landslagskeeper Robert Green, som bare tre måneder etter at han signerte for QPR, skal ha fått beskjed om at han ikke er ønsket i klubben.

Etter Greens ankomst på Loftus Road i sommer hentet QPR inn Júlio César, som har overtatt keeperplassen på laget, og Green må dermed trolig i beste fall belage seg på reservelagsspill fremover.

Robert Green (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)
Robert Green (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)


I gårsdagens ryktespalte ble det rapportert om at Manchester United vurderer sterkt å selge Nani i januar, etter sviktende form og en uheldig episode på treningsfeltet.

Interessen for portugiseren kommer nå først og fremst fra Italia, der både Juventus og Inter står klare til å ønske vingen velkommen. Sistnevnte klubb ønsker i så fall å tilby Wesley Sneijder som en del av handelen.

Som erstatter for Nani har Alex Ferguson etter ryktene å dømme to spillere i kikkerten, og begge er unge, svært talentfulle og engelske.

Det er snakk om Blackpools Thomas Ince, og Birminghams Nathan Redmond, som begge har imponert i The Championship den siste tiden.

Thomas Ince (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)
Thomas Ince (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)

En eventuell overgang for Redmond vil imidlertid ikke skje uten konkurranse, for både Manchester City, Liverpool og Tottenham skal også være interesserte i 18-åringen, som vil kunne forlate Birmingham for 110 millioner kr.

Da blir det billigere dersom Thomas Ince, sønn av tidligere United-spiller Paul, tar turen til Old Trafford. Klubbene skal være nære ved å forhandle seg frem til en prislapp på rundt 55 millioner kr.

Nathan Redmond (Foto: PA Wire/Pa Photos)
Nathan Redmond (Foto: PA Wire/Pa Photos)


Sir Alex er ikke bare interessert i å forsterke på kantene. Manchester Uniteds sentrale midtbanespillere har ikke akkurat pøst inn mål de senere årene, og skotten håper muligens at Juventus' Arturo Vidal kan gjøre nettopp det.

25-åringen fra Chile nettet ti ganger i Bundesliga for Bayer Leverkusen i 2010-2011-sesongen, og scoret sju mål i debutsesongen i Serie A.

For å overbevise Torino-klubben om å la Vidal gå, må Ferguson åpne portemoneen på vid vegg, for det skal visstnok ikke være aktuelt å la ham forlate Italia for mindre enn 250 millioner kr.

Arturo Vidal (Foto: ALESSANDRO BIANCHI/Reuters)
Arturo Vidal (Foto: ALESSANDRO BIANCHI/Reuters)

Det blir likevel bare småpenger sammenlignet med hva Real Madrid krever for Cristiano Ronaldo, som ifølge ryktene skal ha satt seg som mål å bli verdens best betalte spiller.

740 millioner kr er hva seriemesterne forlanger for at klubber som Chelsea, Manchester City og PSG skal kunne hente målmaskinen.

NB!Det internasjonale overgangsvinduet er stengt frem til januar, men klubbene kan fortsatt signere Bosman-spillere.

Vil du se Barclays Premier League og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene