nani
nani

Ekspertene er enig: – Nani skulle hatt straffe

Panelet i TV 2s Premier League studio mener United minst skulle hatt ett straffespark mot Tottenham.

Tottenham leverte en sterk prestsasjon og slo Manchester United 3-2 på Old Trafford lørdag kveld. I løpet av kampen var det flere kontroversielle episoder der United fort kunne blitt tildelt straffespark. Dommeren lot seg likevel ikke friste til å blåse.

– Hadde ikke reagert om det ble blåst
I TV 2s Premier League studio ble alle situasjonene gjennomgått etter kampslutt. Dommen var enstemmig. United ble snytt for minst ett straffespark.

Den første straffesituasjonen kom da van Persie ble taklet tøft av William Gallas innen for hjemmelagets 16-meter etter 11 minutter.

– Noen blåser ikke, mens andre dommere blåser. Jeg hadde ikke reagert om det ble blåst straffe her. Han kommer inn med voldsom kraft og knottene først, sier TV 2 s fotballkommentator Morten Langli.

Les også: Tottenham slo Manchester United på Old Trafford for første gang siden 1989

– Så straffe som det er mulig å få det
Den andre situasjonen kom etter 42 minutter da United spilte seg fint gjennom Spurs-forsvaret. Nani ble tydelig holdt tilbake av Vertonghen, og gikk i bakken.

– Denne er jo soleklar. Det er så straffe som det er mulig å få det. Vertonghen er jo ute å jogger med Nani, sier Alexander Schau.

Phil Thompson er helt enig.

– Dette er straffe. Men jeg er enig med Alex Ferguson. Han gjør nok litt for mye ut av det hele, og går ned for lett. Men det er helt klart straffe, sier Thompson.

Også i andre omgang oppstod det en diskutabel situasjon da ballen spratt opp i hånda på Sandro inne Uniteds 16-meter. Denne var derimot ikke ekspertene så sikre på.

– Det var ingen klare straffesituasjoner i andre omgang. Handsen til Sandro val aldri noe straffespark, sier Thompson.

sandro
sandro

Se episodene og hele diskusjonen i videovinduet øverst i artikkelen