Rosenborg vant målfest

Rosenborg lå under 0-1 til pause hjemme mot Haugesund. Men etter pause leverte trønderne en strålende omgang som ga 5-2-seier og tre viktige poeng i gullkampen.

Etter tapet mot Brann forrige helg trengte Rosenborg tre poeng da Haugesund gjestet Trondheim. Men før pause så det ut som om det var bortelaget som hadde alt å spille for. De våget å prøve på sitt eget spill, og lyktes ofte.

Det var dermed lite å si på at Haugesund scoret omgangens eneste mål. Geir Ludvig Fevang fikk hjørnespark da han misbrukte en god sjanse. På det påfølgende hjørnesparket gikk ballen via flere spillere, før den endte opp i beina på Fevang, som hadde en enkel jobb med å sette inn 0-1.

Etter pause var det imidlertid et langt mer tent hjemmelag som kom på banen. Før minuttet var spilt utlignet Per Verner Rønning, da han enkelt fikk heade inn et hjørnespark.

Og ni minutter senere var kampen snudd da RBK fikk frispark på 18 meter. Borek Dockal skrudde ballen elegant over muren, og Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen ble stående og se på at ballen føyk inn i krysset.

Etter 67 minutter virket kampen avgjort, da Rade Prica dunket ballen i mål på volley etter et langt oppspill og en mislykket klarering til 3-1. Men seks minutter senere fikk kampen nytt liv, da Fevang headet inn sitt andre for kvelden, igjen etter et hjørnespark. (©NTB)