Wikestad Vidic
Wikestad Vidic

Manchester United har flere skader enn noe annet Premier League-lag: – Tror ikke de tar like mange poeng i år som i fjor

Nemanja Vidics langtidsskade er ikke den første for Manchester United.

Manchester United–Tottenham (18:30)

Se kampen på TV 2 PL HD 1 og tv2sumo.no.

Nemanja Vidics langtidsskade legger press på et allerede skadeskutt Manchester United-forsvar før lørdagens møte med Tottenham.

Men det å ha skadeproblemer er ikke noe nytt for fjorårets serietoer. Forrige sesong var de røde djevlene det laget med både flest skader, og de lengste skadene.

Ifølge en statistikk utarbeidet av physioroom.com tilbragte Manchester Uniteds spillere totalt 1681 dager på sidelinjen, fordelt på 39 skader. Seriemester Manchester City endte hadde ifølge statistikken sju skader, og de var tilsammen ute i 186 dager.

Tung statistikk
Likevel var det jevnt i toppen, Manchester City vant til slutt kun på målforskjell.

– Manchester United har en innarbeidet vinnerkultur og kontinuitetsbærere som tar med seg den kulturen videre, sier TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad til tv2.no.

– Hvilket annet lag kunne vunnet like mange kamper med så enormt mange skader som de har hatt? spør han retorisk.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

Skadene er også noe som opptar Sir Alex Ferguson. Etter å ha mistet 16 spillere i seks uker eller mer i 2009/2010-sesongen sa United-manageren at dette var noe klubben måtte se nøye på.

De to sesongene siden det har det vært henholdsvis 18 og 16 skader som har holdt spillerne ute i mer enn seks uker, skriver The Times.

Manchester United har startet byggingen av et medisinsk senter til en verdi av 120 millioner kroner, som de håper skal være med på å forbedre skadestatistikken.

Les også: Beckham innrømmer: – Min sønn er Arsenal-supporter

– Blant favorittene
89 poeng, som begge Manchester-lagene tok i fjor, hadde holdt til å vinne serien de aller fleste sesonger.

Wikestad tror det blir et nytt oppgjør de to lagene imellom når seriegullet skal avgjøres i mai, men han er ikke sikker på at de tar like mange poeng i år.

– Jeg tror ikke de tar 89 poeng i år. De andre lagene, som Arsenal og Chelsea virker sterkere. Også ligaens svakeste lag er bedre nå, sier Wikestad.

– Men Manchester United er bedre enn forrige sesong, sånn spiller for spiller.

Les også: Falsk bombe med Hulk-bilde funnet utenfor Zenits treningsanlegg

Wayne Rooney
Wayne Rooney

– Bedre enn folk sier
Mange eksperter har pekt på midtbanen som et svakt ledd. United-fans har ropt etter forsterkninger til Manchester Uniteds sentrale midtbane, men fotballkommentatoren mener den er undervurdert, særlig i bredden.

– Manchester United har vist at de har bredde i stallen, og særlig med Cleverley tilbake fra skade så har de en spiller som er av høy klasse og bare kommer til å bli bedre.

Forrige helg slo Manchester United Liverpool borte, uten at de røde imponerte noe særlig.

– Klart de har medvind i enkeltkamper. Det er litt tilfeldigheter og flaks, men man skal huske på at Manchester United er best i langt flere kamper enn de ikke er det, avslutter Kasper Wikestad.

Så gjenstår det å se om de er det i oppgjøret mot Tottenham på Old Trafford. Det er en kamp de vanligvis vinner.