fred (Foto: Scanpix)
fred (Foto: Scanpix)

Hødd måtte skjerme cuphelten (16) dagen derpå

Fredrik Aursnes ville helst være i ro og fred på skolebenken dagen etter Hødds cupfest.

Oslo (TV 2 Sporten): Han er født i desember 1995 og scoret 11 mål som 15-åring i 4. divisjon forrige sesong.

Sunnmøringene har lenge kjent til Fredrik Aursnes' kvaliteter, men torsdag fikk også resten av Norge stifte bekjentskap med Hødds stortalent. 16-åringen briljerte på midten, scoret og bidro til å sende 1. divisjonslaget til sin første cupfinale.

– Fredrik er en god fotballspiller. Han er en stille og beskjeden kar, men ute på banen har han ikke respekt for noen. Det betyr ingenting om han spiller semifinale i cupen eller i friminuttet på skolen. Han har et fornuftig forhold til fotballen, sier sportssjef og daglig leder André Nevstad til TV 2 Sporten.

Les også: Hødd ydmyket Brann og tok seg til cupfinale: – Kanskje den største rusen du kan oppleve

Skjermes
Det var mange som ville ha en bit av Aursnes dagen etter cupseieren. Derfor valgte Hødd å skjerme 16-åringen fra pressen.

– Det ble mange inntrykk så vi prøver å skåne ham litt. Han ønsker også selv å få fri fra media frem til søndag for å koble av. Det er bedre for Fredrik å være sammen med kompiser enn å ha journalister og fotografer hengende rundt seg, sier Nevstad om spilleren som i vår takket nei til å delta på en landslagssamling da han ikke følte seg klar.

– Det er litt sånn han er. Da han kom hit i vinter ønsket han å trene med rekruttstallen for å ta steg for steg. Når han er klar for det, vil han helt sikkert spille for landslaget, sier Nevstad.

657263

Ingen fest
Aursnes er bare en av mange lokale unggutter som viste seg fra en meget positiv side for et samlet Fotball-Norge torsdag ettermiddag. Sportssjefen er forberedt på at flere av dem kan forsvinne etter sesongen.

– Sånn er det. Spiller du veldig godt i Rosenborg, forsvinner du kanskje utenlands og er du veldig god i Hødd, ender du kanskje i en større klubb. Da har vi lykkes med noe. Når det gjelder Fredrik har han helt sikkert godt av å utvikle seg videre her, sier Nevstad.

Han forteller at hele Ulsteinvik kokte også i timesvis etter kampslutt torsdag. Supporterne feiret utover natten, mens spillerne og støtteapparatet nøyde seg med en bedre middag.

– Vi må raskt tilbake til hverdagen. Det er viktig for oss. Vi spiste en god biff og dro hjem for å foksuere på den kjempeviktige kampen mot Tromsdalen søndag, forteller Nevstad som startet dagen med å rydde på Høddvoll.