SolørStegg (Foto: Ruth J. Auran)
SolørStegg (Foto: Ruth J. Auran)

Full av selvtillit før duell på Biri

Jomar Blekkan er i bilen på vei til Biri og har med seg to prima kaldblodshester. Han ser fram til en kanonduell i V5-finalen.

- Ja, jeg gleder meg til duellen mellom 3 Ramstad Odin og 5 Solør Stegg i 9. løp/V5A-5. Det er to strykninger i løpet, 1 Norheim Lett og 4 Våler Best, og da er det jo normalt bare Ramstad Odin og Solør Stegg som skal gjøre opp, innleder Leangen-championen. Han utdyper:

- Jeg var ikke fornøyd med Solør Stegg sist, men han er behandlet siden den starten. På sitt beste er han veldig bra - noe han viste da han vant på 1.24,0 med voltestart på Leangen i august. Hesten min er bra fra start, men jeg vet ikke om vi kan hente en lengde på Ramstad Odin. Skulle vi havne utvendig, har jeg tror fra den posisjonen også! Jeg håper og tror på seier, sier en offensiv Jomar Blekkan.

LES OGSÅ: Tre bankere fra Biri

Solid opphenting.
Han har også med seg kapable 1 H.G. Jo, som kommer ut i 5. løp/V65-4/V5A-1. Også her er Blekkan offensiv.

- Jeg testet ham uten sko sist. Den balanseendringen fungerte forsåvidt greit, men han kastet seg over i galopp før startstedet. Opphentingen var solid. Førstespor i kveld ser jeg på som en stor fordel. Vi kan nok ikke forsvare sporet, men sjansen for feilfri avgang er nå langt større. Han er sterk og god og møter riktig motstand. Klaffer det, skal vi kjempe om seieren, tror Jomar Blekkan.

Får teste på oppvarmingen.
Blekkan kan også glede seg over å få to uventede gjesteoppsitt. Frode Hamre har meldt forfall til kveldens løp. Det betyr at Jomar skal kjøre favorittene 5 Order By Plane i 3. løp/V65-2 og 11 Credicity i 6. løp/V65-5/DD-1, noe han gleder seg til.

- Det blir to meget spennende hester å kjøre. Jeg får teste litt ekstra i varmingen for å se hvor de står, men det skal være to bra sjanser, avslutter Blekkan.

Biri byr i kveld på V65, V5, Dagens Dobbel og SuperTrippel. Slik er spillefristene: 19.00: V65, 20.05: V5A, 20.25: Dagens Dobbel, 20.45: SuperTrippel. Du finner våre eksperttips her!