synslaser trondheim (Foto: Faksimile Synlaser Trondheim/Christian Moen)
synslaser trondheim (Foto: Faksimile Synlaser Trondheim/Christian Moen)

Øyeklinikk lar misfornøyd pasient advare andre

Trondheim Synslaser tar synsopererte Heidis advarsel inn på nettsidene.

Etter at Heidi Sævik fortalte om sine mislykkede øyelaserbehandlinger til «TV 2 hjelper deg», håper hun at flere vil tenke seg om før de lar seg operere.

For å advare potensielle pasienter har hun krevd å få plass på Synslaser Trondheims egne nettsider der tidligere pasienter i dag deler sine positive opplevelser.

– Hvis Heidi sier at hun vil inn på siden og si «jeg ble operert og er ikke fornøyd», så ser jeg ingen grunn til at vi ikke skulle ta inn det, sa øyelege Kjell T. Løfors til «TV 2 hjelper deg» da vi besøkte klinikken sammen med Heidi.

Les mer: – Jeg ser dårligere enn noensinne

Tok øyelegen på ordet

Heidi bestemte seg for å ta Løfors på ordet. 9. september sendte hun Kjell T. Løfors et bilde av seg selv på e-post og skrev følgende:

«Håper å høre fra deg snart, slik at vi kan bli enige om hvilken tekst vi skal bruke ved siden av vårt bilde.»

Og nå har Heidi fått svaret hun håpet på.

I en e-post foreslår Løfors at hun selv skriver en tekst, og at denne vil bli publisert på klinikkens nettsider så snart det lar seg gjøre. Han tilføyer at han «tror det er nyttig/bra å få frem at ikke alle blir som forventet».

Se også: Mener LASIK er ren gambling

Saken fortsetter under videoklippet. Se hele Heidis historie og amerikanske Morris Waxlers advarsel mot LASIK.

656712

Sannhetsvitner strider mot retningslinjer

Såkalte sannhetsvitner brukes av mange norske øyelaserklinikker i markedsføringen. Rådet for legeetikk kritiserer denne type annonsering, enten det er snakk om kjendisvitner eller vanlige folk.

Rådet mener at bruk av sannhetsvitner kan skape urealistiske forventninger om resultatet av en behandling.

Øyelege Kjell T. Løfors påpekte tidligere overfor «TV 2 hjelper deg» at andre klinikker bruker sannhetsvitner i langt større grad enn Synslaser Trondheim. Han var da ikke enig i at dette er uetisk.

– Hvem er det som ikke bruker sannhetsvitner hvis vi vil forklare resultatet av en behandling? Noen må jo ha blitt behandlet – hvordan gikk det? Jeg ser ikke mye galt med det, sa Løfors under vårt besøk.

Nå åpner han altså i tillegg for sannhetsvitner som ikke er fornøyd med behandlingen.

Klager inn annonsene til etisk råd

For Heidi Sævik fødtes ideen om å ta øyelaserbehandling etter at hun hadde sett flere annonsekampanjer for ulike klinikker.

Valget av Synslaser Trondheim skjedde som følge av klinikkens avisannonser i lokale medier, og Heidi mener fortsatt av annonsene ga garantier for et liv uten briller og linser.

Derfor har hun nå bestemt seg for å sende en formell klage på klinikken til Rådet for legeetikk.

Heidi understreker at det hverken er økonomiske motiver eller et ønske om hevn som får henne til å stå fram med historien.

– Jeg står fram fordi jeg vil at andre skal tenke seg om to ganger og stille flere spørsmål i forhold til sine egne øyne når de vurderer laseroperasjon. Slik at de slipper å oppleve det samme som meg, sier Heidi.

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter