brann (Foto: Svein Ove Ekornesvåg, © SOE)
brann (Foto: Svein Ove Ekornesvåg, © SOE)

Ekspertene ikke nådige etter cupflausen: – Et meget blekt Brann-lag

Hødd hylles for å ha fått ut sitt makspotensial i NM-semifinalen.

Hødd ydmyket Brann og er klare for cupfinale mot Tromsø, og TV 2s eksperter hyller Hødd for innsatsen i semifinalen.

– Det er imponerende å se at de klarer å få ut sitt makspotensial i en semifinale, mot en på papiret bedre motstander. Det synes jeg er meget imponerende, sier Petter Myhre.

– Det er en kombinasjon av et hjemmelag som spiller på sitt høyeste nivå og et meget blekt Brann-lag som ikke gjør det. Større er ikke forskjellen, sier Øyvind Alsaker.

Les også: Hødd tok seg til cupfinale

– Nødt til å ta krigen
Og duoen er ikke nådig med Branns prestasjon.

– Det var påtakelig mange av de mest fremstående Brann-spillerne som ikke leverte, og de hadde heller ikke innsatsen som trengs, sier Alsaker.

– Brann tapte mange dueller i avgjørende situasjoner. Trekker du det i duellene så er du ferdig. Man er nødt til å ta krigen, fortsetter han.

Petter Myhre mener det var en av Branns verste prestasjoner i år.

– Brann var veldig svake. De presterte sikkert noe av det dårligste de har gjort denne sesongen. Det er svakt av en gjeng som på papiret skal være bedre, sier han.

– Hardt arbeid slår talent
TV 2-eksperten tror ikke Brann undervurderte motstanderen fra Adeccoligaen.

– I en cupsemifinale skal det ikke være mulig å undervurdere noen. Motivasjonen for å komme til cupfinale skal være så høy at det er irrelevant hvem man møter, sier han.

– Hødd på Høddvoll er vanskeligere enn det høres ut, det vet vi som har fulgt Adeccoligaen de siste årene. Det er flere Adeccoliga-topplag som har fått merke det, legger Myhre til.

– Men det var kanskje mindre press på Hødd?

– Litt mindre press, men også mye mindre lønn, mindre vant til å ha så mange tilskuere og mindre erfaring. Hardt arbeid slår som regel talent hvis talent ikke jobber hardt nok, sier Myhre.

Brann har slått Rosenborg og Molde i sine to siste hjemmekamper, mens det er blitt 3-3 mot Sandnes Ulf og 0-1-tap mot Odd før smellen mot Hødd.

– Dette er nok et eksempel på at de sliter borte, men med formen Hødd har vist på Høddvoll i høst så er det like vanskelig der som det er i flere av bortekampene mot lag på nedre halvdel i Tippeligaen, avslutter Myhre.