sellin
sellin

Hødd ydmyket Brann og tok seg til cupfinale: – Kanskje den største rusen du kan oppleve

Adeccoligalaget rundspilte Brann hjemme på Høddvoll.

Hødd - Brann 3-1

Hødd stod for en ny cupbombe da de tok seg til cupfinalen på bekostning av Brann torsdag kveld. Adeccoligalaget gjorde til tider akkurat som de ville hjemme på Høddvoll, og ydmyket til slutt Brann 3-1.

Brann-trener Rune Skarsfjord var selvsagt skuffet over at laget ikke leverte bedre enn de gjorde.

– Det er bare å gratulere Hødd. De var kjempegode i dag, samtidig har vi flere spillere som bare er en skygge av seg selv. Så vi får bare gratulere de, og akseptere at vi ikke var gode nok i dag, sier Skarsfjord til NRK.

Tok til tårene
Hødd-trener Lars Arne Nilsen tok derimot til tårene etter kampen.

– Dette er helt fantastisk. Det er nok siste gang vi fyller Høddvoll, så jeg er veldig glad vi benytter anledningen til å spille oss til finalen, sier han.

Hødd-treneren vil derimot ikke gå med på at de rundspilte Tippeliga-laget.

– Vi rundspilte de nok ikke, men var kanskje hakket bedre. Vi stanget lenge, og når vi ikke får uttelling så kommer det ofte ett andre veien, men det gjorde det heldigvis ikke i dag, sier han.

Aggressiv fra start
Hødd kom best i gang hjemme på Høddvoll. Adeccoligalaget stresset gjestene fra Bergen som på sin side startet kampen med å slå lange baller mot Ojo.

Til tross for Hødds gode åpningsminutter så var det nettopp Kim Ojo som skulle få kampens første mulighet. Et innlegg fra høyrekanten traff nigerianeren på bakerste stolpe. Han fikk derimot ikke kraft på headingen, og Hødd-målvakt Ørjan Nyland hadde små problemer med å plukke opp ballen.

Korcsmár-scoring sendte Brann i føringen
Brann kom etter hvert mer med i spillet og etter 16 minutter stilnet Zolt Korscmár de feststemte hjemmesupporterne. Bentley slo et frispark inn i Hødds 16-meter. Der fikk Zolt Korcsmár stå helt umarkert og heade bortelaget i føringen.

16-åring utlignet for Hødd
Branns tidlige scoring tok på ingen måte motet ifra hjemmelaget. Laget fortsatte å angripe, og etter 40 minutter eksploderte det på Høddvoll. Sellin spilte fri 16 år gamle Fredrik Aursnes som ikke gjorde noen feil alene med Leceijewski.

– Helt sykt. Dette er litt større enn å rykke opp med Hareid i fjor, sier unggutten til NRK etter kampen.

Like etter var Hødd nok en gang farlig frempå. En avslutning fra Latifu ender på bakerste stolpe der Kjell Rune Sellin er nære på å skli ballen i mål.

Hødd-dominans
Andre omgang startet forrykende der Hødd var det dominerende laget. Nærmest var de da Helland slo et frispark som gikk gjennom hele feltet. En utspilt Leciejewski kunne se ballen stryke utsiden av stolpen.

Hødd fortsatte å dominere og etter 60 minutter slo Sellin inn i boksen. På bakerste stolpe stod Helland helt alene og headet like utenfor. Bare minutter senere var det Sellin som fikk sjansen. Den tidligere RBK-spissen ble derimot så forstyrret at han avsluttet utenfor.

Massivt press endte i scoring
Etter 66 minutter skulle endelig det massive hjemmepresset lønne seg. Hødd spilte seg fint ut på venstrekanten og slo 45 grader inn i boksen. Der møtte Pål André Helland fint, og satte ballen kontant i mål.

– Jeg tror ikke det finnes ord som kan beskrive dette. Det er vel kanskje den største rusen man kan oppleve, sier Helland til TV 2 Sporten etter kampen.

Brann klarte aldri å svare på Hødds ledermål, og i stedet var det hjemmelaget som angrep og gjorde ydmykelsen komplett for Brann. Sandal tredde Sellin nydelig gjennom alene med Leciejewski. Sellin gjorde ingen feil og plasserte ballen iskaldt forbi Brann-keeperen.

– Ikke overrasket
Sellin som var en av banens beste spillere mente seieren mot Brann var fullt fortjent.

– Dette er fantastisk. Vi gjør en god kamp, vinner fortjent og er det beste laget, sier han til Tv 2 sporten.

Den utleide Aafk-spilleren er derimot ikke overrasket over at det nå er Hødd som skal spille cupfinale.

– Cupen lever sitt eget liv, og vi er et godt lag. Vi spiller fin fotball her hjemme på Høddvoll, så jeg er ikke overrasket, sier han.

657260

Hødd 4-3-3: Nyland - Latifu, Klock, Moltu, Grodås - Sandal, Nilsen, Aurnes - Helland, Heltne, Sellin
Benken: Urke, Kleppe, Standal, Lala, Torset, Rekdal, Heltne

Brann 4-2-3-1: Leciejewski - Sævarsson, Jonsson, Korcsmar, Demir - Nordkvelle, El Fakiri - Huseklepp, Mjelde, Bentley - Ojo
Benken: Mohus, Wangberg, Haugen, Larsen, Sokolowski, Finne, Barmen