Nissan X Trail er blant bilene som tilbakekalles   og dette er en populær modell i Norge.
Nissan X Trail er blant bilene som tilbakekalles og dette er en populær modell i Norge.

Nissan X-Trail: Dette kan være et lite SUV-kupp

Ikke alle går som varmt hvetebrød...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei vi ser etter en nyere brukt-SUV, og bilgal som jeg er har jeg brukt mye tid på å se meg rundt i markedet, i forhold til hva vi kan få til hvilken pris. Startet først med å se på biler som Toyota RAV4, Honda CR-V og Ford Kuga, men Forden blir for trang og de to andre virker nesten som de går ut igjen før de blir lagt ut til salgs og prisene er høye.

Nå har jeg sett litt nøyere på Nissan X-Trail og der ser det litt annerledes ut på den måten at det ikke virker som at så mange er ute etter den bilen. Det blir litt roligere og jeg antar også at det kan være mulig å prute litt mer, har i alle fall fått det inntrykket fra et par selgere jeg har kontaktet så langt. Men da lurer jeg naturligvis også på om det er noen spesiell grunn til det og om det eventuelt er grunner til at jeg bør holde meg unna denne bilen. Liker både innvendig plass og at den har et skikkelig 4x4-system.

Les mer om X-Trail i Brooms bruktbilguide – klikk her:

Benny svarer:

Hei sann. Det er (heldigvis) store forskjeller ute og går på SUV-markedet også. Mitt inntrykk er at det er noen biler "alle" vil ha og som dermed både holder seg godt i pris og blir revet unna kjapt. I tillegg er det biler som er litt mer glemt og som dermed får langt høyere verditap. Ettersom en veldig stor andel av bruktbilsalget nå gjøres på internett – og ved egne søk etter biler – blir det stadig større forskjeller mellom interessen. Biler som mange kanskje har glemt, havner i bakleksa.

X-Trail er nok litt i en slik situasjon. Den solgte veldig bra i starten, særlig med første generasjon. Det ble langt mer stille da andre generasjon kom. Den har solgt svært begrenset som nybil, det gjør også gjerne at interessen for bruke eksemplarer blir mindre.

Kjempesuksessen med Qashqai har nok også gjort at mange Nissan-forhandlere ikke har behøvd å pushe X-Trail så veldig hardt, den har dermed blitt stående litt baki salgslokalet og har levd et rolig liv der.

Smart kjøp

Som bruktbil kan dette dermed være veldig mye SUV for pengene. I motsetning til en del konkurrenter har den skikkelig bagasjerom, bilen er solid bygget og kvaliteten er jevnt bra. Med unntak av de aller første årgangene. De kunne være plaget med en del "smårusk", stikk i strid med det vi kjenner Nissan for. Bilene ble heldigvis bedre etter hvert og andre ganerasjon er jeg ikke redd for å anbefale.

Designet er traust og virker litt gammeldags i dag. Hvis det ikke spiller stor rolle for deg, kan brukt X-Trail absolutt være noe av det smarteste du kan se på i denne klassen.

De beste kjøpene gjør du hos privatperson. Sjekk at bilen har blitt fulgt opp skikkelig og behandlet pent. Sjekk også under for eventuelle skader, i tilfelle den har vært i terrenget. Det bør også være prutningsmonn her på biler som har stått en stund. Sett deg skikkelig inn i prisbildet og sjekk hva tilsvarende biler går for, da har du et godt utgangspunkt.

Lykke til med SUV-jakten!

LES OGSÅ: Hvorfor selger denne SUV-en så dårlig?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Slike timepriser er en hån mot vanlige arbeidsfolk

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: