P_l_Strand_1000436i (Foto: Oppland Arbeiderblad)
P_l_Strand_1000436i (Foto: Oppland Arbeiderblad)

Raufoss-treneren fortsatt hos Strand: – Alt går etter planen

Pål Strands forlover og bestevenn forventer å få mer informasjon utover dagen, men forteller at familien fortsatt er optimister.

Raufoss-trener Espen Haug ble med Pål Strand til Ullevål sykehus tirsdag kveld etter at 36-åringen falt om med hjertestans på treningsfeltet, og er fortsatt i hovedstaden.

Torsdag formiddag i 11.15-tiden fikk Haug og Strands nærmeste familie en oppdatering på den tidligere LSK- og HamKam-spillerens tilstand på sykehuset.

– Vi håper å få vite mer om et par timer, og kan forhåpentligvis gi flere svar da, men alt går etter planen. Pål ligger fortsatt i respirator på intensiven og tilstanden er stabil, sier Haug til TV 2 Sporten.

Les også: Strand undersøkt etter urytmiske hjerteslag i 2010
Les også: Strands bestevenn utførte selv livredning da kameraten kollapset

I håpmodus
I klubbhuset på Raufoss sitter styreleder Åge Larsstuen og venter på positivt nytt fra hovedstaden sammen med andre fotballvenner.

– Situasjonen er fortsatt kritisk etter en slik kollaps, men vi er i håpmodus fortsatt, vi. Mest sannsynlig vil de nå begynne den nødvendige aktiviteten for å få opp kroppstemperaturen til Pål og vurdere medisinering. Det er naturlig i denne fasen. Vi regner med å få mer informasjon senere i dag, sier Larsstuen til TV 2 Sporten.

– Vi betrakter det som positivt at situasjonen fortsatt er på det vi kaller stabilitetsnivå, fortsetter styrelederen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

653601

Raufoss-spillerne gjennomførte en lett trening i storhallen hvor Strand kollapset onsdag ettermiddag og skal etter planen gjennomføre en ny økt i kveld. Det er ikke planlagt noen annen form for felles samling for spillerne dersom Strands situasjonen ikke forandres.

– Jeg håper opplevelsen de fikk gjennom en liten treningsøkt var positiv for de fleste. Pål er i de beste hender i Oslo og vi må forsøke å nærme oss normalt liv igjen i den grad det er mulig, sier Larsstuen.

Planlegger kamp
Raufoss-lederen forteller at den unge spillergruppen har reagert veldig forskjellig på Strand-kollapsen. Totningene har åpnet dørene for dem som ønsker å komme sammen for å snakke om det som har skjedd.

– Noen må ha litt ekstra hjelp, men dette håndterer vi individuelt på en fin måte. Vi har mange unggutter, og noen er oppvokst i andre land. En av spillerne sa han ikke trodde slikt kunne skje her i Norge som er et så flott land. Det positive er at vi har fått flere til å snakke om dette i plenum, sier Larsstuen.

Han tok en liten runde med spillere og trenere onsdag ettermiddag og konkluderte med at det er ønskelig å forsøke og spille lørdagens lokaloppgjør mot Valdres på Fagernes.

Styrelederen sier at det selvsagt er avhengig av at Strands situasjon ikke forverres.

– Jeg tror det er bra for spillergruppen som de får noen positive tilbakemeldinger på hvordan det går med Pål. En motsatt effekt vil ikke være positivt. Et tilbakefall vil være en ny nedtur. Treningen i går ble brukt som terapi så får vi se hvordan det går etter treningen i dag og, sier styrelederen.