Deliberate Vision
Deliberate Vision

Klosterskogen: Skrellbud mot Ira Helevi

Flere gøyale løp ikveld med mange spennende objekter. Særlig i A-spillet, der det blant annet må varsles for kjempeskrellen Deliberate Vision mot den klare favoritten Ira Helevi i V5-innledningen.

V5a1: 6 DELIBERATE VISION (2%) suste til tet fra noe dårligere spor sist, slapp og hang siden fint med temmelig gode hester. Kan ende opp i rygg på den store favoritten 7 IRA HELEVI (37%) her – den perfekte posisjonen på Klosterskogen med siste indre. Ira Helevi ga seg mye til slutt etter ok reise i hoppederby, og er langt fra uslåelig. Deliberate Vision var ikke noe dåligere enn 8 GOALPIKE (8%) 21/8, står adskillig bedre til i kveld og er saftig underspilt på kun 2%! 1 MACK BLITZ (3%) åpnet raskt bak bilen for Malmin nest sist, har vært positiv, men ikke startet med volte på år og dag.

V5a2: Et stayerløp uten utpregede stayere – men med masse usikre hester. 4 DRØMME JENTA (21%) viste klart størst fart i et løp vunnet av gode Våler Oda sist, og er normalt vinneren i et feilfritt løp. Andre kapable, men usikre som kan overraske er 5 SKOGLY PRINSEN (3%) og ikke minst 2 KOR JO (2%).

V5A3: 1 LADY VA BENE (69%) var god i forbindelse med hoppederby, og har et nydelig løp her med sprint/førstespor i enklere lag. Lenge siden siste volteløp, men hun har vist seg meget rask også med den startmetoden. Leder normalt hele veien. Raske 8 ICANTRY (10%) kan klare lederryggen – og er i så fall ikke ufarlig. Spurtet fint innvendig mot gode hester sist, og er hvassere på sprint.

V5a4/b1: Et flott felt med mange gode! 6 XO HORNLINE (19%) havnet ca 25m bak feltet etter startgalopp sist, solid opphenting og er kanskje den fremste formhesten. 7 MADE IN HOFF (9%) gikk bra etter å ha blitt nedkjørt på startsiden sist, er mye bedre enn raden og får snart klaff i sitt nye hjemland. 2 SIZZLING VOLO skal man se opp for! Holder høyt toppnivå, noe hun viste da hun avsluttet som en vind til tredje bak Playful og Strong Knight i et eliteløp på Momarken 15/5. Har faktisk stått litt feil til i samtlige løp siden – før i kveld. 5 CANNY fikk også posisjonsproblemer sist; har tidligere vært jevngod med 8 NO BIG DEAL (8%) og 9 ESPRESSO (8%), og hører ikke hjemme på 1%.

V5a5/b2: 4 RIGEL PÅL (2%) ble passivt kjørt i løpet 7 SLÅTTODIN (43%) dirigerte hjem fra tet sist, og passerte mål med krefter på lager. Har spor på innsiden i kveld og er rask nok til å kunne tvinge Slåttodin til en hardere åpning – om det gis gass. Et skrellobjekt i seg selv, men mer sannsynlig legges veien bedre til rette for 6 VERTIGO PRINS (25%). Hang flott med til fjerde i Derby, ikke langt bak en hest som Tomdin ØK, og har vist strålende utvikling de siste månedene. Ingen fordel av sprint, men har fått mer fart i beina etter hvert, er feltets klart tøffeste hest og kan plukke ned dette om han kommer seg frem til dødens.

V5b3: Amatør-/ungdomsløp med ok favoritter. Et skrellbud i 7 ONIMUSHA (2%), som selvsagt er avhengig av flaks herfra. Avsluttet ok fra tredje innvendig nest sist, slått med en halv lengde av lederryggens 8 GAME OVER LAND (4%), mens 11 NIBLEY LB (22%) skuffet fra tet som tredje. Avsluttet pent via drøye spor fra sjette innvendig sist, var bedre enn Game Over Land og ikke noe dårligere enn lederryggens 10 REX SANTANA (12%) og Nibley LB fra tredje innvendig. Når det gjelder Nibley LB skal det påpekes at han spurtet godt etter for sen åpning i hardere lag i sin siste start på Jarlsberg, og var klart forbedret igjen.

V5b5: Et svakt felt. 11 OLAF (24%) galopperte fra start sist, havnet rundt 20m bak feltet og gikk fint tilslutt i et løp Louisiana Red vant. Klar toer bak Underpaid Hanover gangen før. Få med form her bortsett fra startraske 6 PRINCESS REVIVAL (22%) betyr at Olaf omsider kan få seieren sin om han ikke galopperer.