Matias Almeyda Rosenborg (Foto: John Walton/Pa Photos)
Matias Almeyda Rosenborg (Foto: John Walton/Pa Photos)

Tidligere Lyn-spiller avslører skandaler

Matias Almeyda har utgitt selvbiografi, og skriver blant annet om mulige dopingtilfeller og kampfiksing.

I Matias Jesus Almeydas nye selvbiografi kommer det ut mye potensielt grums om italiensk fotball.

– Kunne hoppe helt opp i taket
Spesielt i tiden hans i Parma skal han ha opplevd mye utenom det vanlige. Blant annet avslører han at klubben ga dem injeksjoner av stoff som kunne minne om dop i forkant av kamper.

– I Parma ble vi injisert intravenøst før kampene. De sa det var en miks av vitaminer, men før jeg gikk på banen kunne jeg hoppe helt opp i taket, skriver han.

– Spillerne stiller ikke spørsmål, men ofte ser vi tilfeller hvor tidligere spillere dør av hjerteproblemer, eller lider av muskelproblemer og andre ting. Jeg tror det er konsekvensen av stoffene som ble gitt til dem, skriver Almeyda i boken ifølge ESPN.

– Bilene våre var borte
Den tidligere Lyn-spilleren forteller også om innbrudd i huset hans etter en krangel han hadde hatt med klubbpresident Stefano Tanzi.

– Jeg hadde en krangel med Stefano Tanzi, og flere dager senere var bilen min borte fra garasjen. Savo Milosevic hadde også hatt en krangel med klubben, og nøyaktig det samme skjedde med ham, skriver Almeyda.

– En dag da kona mi kom hjem, hørte hun stemmer fra innsiden. Hun løp bort og ringte politiet. Inne i huset var det en beskjed på veggen skrevet med olje, skriver han i boken.

Matias Almeyda Del Piero (Foto: MASSIMO PINCA/AP)
Matias Almeyda Del Piero (Foto: MASSIMO PINCA/AP)

– Bedt om å tape mot Roma
I tillegg skal han ha opplevd et tilfelle av noe han selv mener lignet på kampfiksing.

Spillerne på Parma hadde blitt spurt om de kunne tape en kamp mot Roma, slik at Roma ble seriemestere og ikke Juventus.

– De fleste spillerne sa nei til det, men likevel så jeg ting som ikke stemte. Jeg ba om å bli byttet ut og gikk i garderoben. Jeg vet ikke om det var snakk om penger, men de kalte det en «tjeneste», mener Almeyda.

Kampen tapte Parma 1-3, og Roma vant serien foran nesa til Juventus.

Les også: River rykket opp etter to Trezeguet-scoringer

Fikk kamper i Tippeligaen for Lyn
Han dro aldri tilbake til Parma etter VM i 2002, og endte opp i Inter etter verdensmesterskapet. Der skriver han om at han sleit tungt med alkoholmisbruk.

Etter et mislykket opphold i Brescia og Quilmes, la han opprinnelig opp som fotballspiller. Men i 2007 valgte han å gjøre comeback - for Lyn i Tippeligaen.

Matias Almeyda (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Matias Almeyda (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Der fikk han riktignok bare to seriekamper og et par cupkamper for Oslo-klubben, men karrieren hans var ikke over. Fra 2009 til 2011 spilte han hele 64 kamper for argentinske River Plate før han la opp som fotballspiller.

Han er den nåværende manageren for River Plate, og førte i juni den gamle storklubben tilbake opp i den øverste argentinske divisjonen.

Matias Almeyda (Foto: Eduardo Di Baia/Ap)
Matias Almeyda (Foto: Eduardo Di Baia/Ap)