klemetsen (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
klemetsen (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)

Vibeke Klemetsen mistet håret

Tror det skyldtes psykisk stress.

Værdame og programleder Vibeke Klemetsen gikk igjennom alle kvinners mareritt i ungdomsårene. Hun mistet nemlig det håret sitt.

Klippet seg kort

Det forteller hun i et intervju som står på trykk i denne ukens KK.

– Jeg mistet håret mitt da jeg var elleve. Store hårpartier falt av da jeg børstet det, og om morgenen lå det hårdotter på puta. Jeg husker jeg fikk panikk, forteller hun til bladet.

Klemetsen på elleve år var på vei inn i tenårene. Å miste de lyse lokkene var krise.

Moren hennes tok henne med til en hårspesialist, men ingen kunne forklare hvorfor håret falt av.

Da det lange lyset håret begynte å falle av, klippet Klemetsen seg helt kort for å skjule de bare partiene.

Håret kom ikke tilbake før hun nærmet seg 13, og siden den gang har hun behandlet håret med silkehansker.

LES OGSÅ: Vibeke Klemetsen: – Fryktet noe skulle gå galt under fødselen

Psykisk stress

Moren til Klemetsen trodde hårtapet kunne skyldes psykisk stress. Det tror Klemetsen hun kanskje hadde rett i.

– Jeg hadde en illsint shetlandshingst på fôr på den tiden. Han sparket og glefset etter meg, og jeg har ennå arr fra da han bet meg over nesebenet. Jeg var mye redd da jeg var i stallen, forteller hun.

I dag vet man mer om at kropp og sinn påvirker hverandre. Derfor har Klemetsen fryktet å miste håret også senere i livet.

– I perioder hvor jeg har hatt det tøft i livet, har jeg tenkt: «Oj, kommer håret mitt til å falle av nå?». Spesielt da jeg skilte meg for fem år siden, en tøff periode som gikk over lang tid. Da tenkte jeg mye på om jeg kom til å miste håret, forteller hun.

LES OGSÅ: Derfor gråt Vibeke Klemetsen under hele svangerskapet

Trebarnsmor

Vibeke Klemetsen og snowboardkjører Daniel Franck giftet seg i 2006, etter 10 år som kjærester. Ekteskapet tok imidlertid slutt etter bare ti måneder. Sammen har de datteren Sophie (12).

Klemetsen har senere uttalt til ukebladet Kamille at bryllupet var et krampeaktig forsøk på å få forholdet til å fungere.

– Vi giftet oss etter 10 år, og etter like mange måneder var det slutt. Mange stilte kritiske spørsmål om hvorfor vi giftet oss i det hele tatt, men jeg gikk inn i ekteskapet 100 prosent. Daniel og jeg hadde mange planer for fremtiden. Jeg var faktisk gravid i tredje måned da vi giftet oss, men jeg mistet barnet like etter bryllupet. Det var tøft. Problemene i forholdet fortsatte etter bryllupet, og hverdagen kom veldig brått, fortalte hun den gang.

Vibeke er nå samboer med eks-modellen Thomas Weeden, som hun har sønnen Liam Texas (3) og datteren India Leona (7 mnd.) sammen med.

De to fant ut at de ventet sønnen bare tre måneder etter at de ble et par.

– Det gikk fort, men når man begynner å bli litt eldre så vet man hva man vil og hva man ikke vil ha. Det var full klaff. Det var jo ikke helt planlagt, men så ble vi gravide og da ble det sånn. Det har vært fint hele tiden, det altså, sa hun til bladet Mamma i fjor.

LES OGSÅ: Vibeke Klemetsen mamma for tredje gang