david brent
david brent

– Brendan Rodgers fremstår som fotballens David Brent

Se Brendan Rodgers aller første peptalk før en Liverpool-kamp.

På TV 2 Sumo nå: Her ser du andre episode av dokumentaren «Being Liverpool»

Liverpool møtte Toronto FC i sesongens første treningskamp. Det var også den første kampen under Brendan Rodgers' ledelse, og det er selvsagt noe han alltid vil huske.

Han første peptalk med laget ble også fanget av tv-kameraer, ettersom Liverpool er blitt fulgt tett som en del av dokumentarserien «Being Liverpool».

Se Rodgers i aksjon i videovinduet over!

– Dette er enkelt. Historien om vår sesong begynner i dag. Hvor stor den historien skal bli er avhengig av oss. I dag handler det om å vise hva vil. Å markere hva vi vil. Å spille med aggresjonen og karismaen vi ønsker. Gjør deres beste, jobb hardt. Konsekvensen av det blir en seier. Lykke til. La oss nyte dette, sier Rodgers til sitt unge Liverpool-mannskap.

Les også: Her får Sterling kjeft av Rodgers: – Du havner på første flyet hjem

Kampen i Toronto endte for øvrig 1-1, men Rodgers var fornøyd etterpå.

– Noen kjappe ting. For det første, bra jobbet. Spiller ingen rolle om det er en treningskamp. Bra med et ok resultat. Det viser karakter å komme tilbake etter å ligge under. Bra. Vi har mye å gå på når det gjelder tempo og rytme. Men dere viste karakter. Det er viktig. Og dere vil bli bedre. Det viktigste var å komme i bedre kampform. Det har vi gjort, sa han etter kampen.

På TV 2 Sumo nå: Her ser du andre episode av dokumentaren «Being Liverpool»

Les også: Her blir han tidenes yngste Liverpool-spiller
Les også: Dobbel fra Sahin da Liverpool snudde og vant

– Fotballens David Brent
Liverpool-dokumentaren viser unike bilder bak kulissene på Anfield, og Jim Shelley i The Mirror omtaler serien som glimrende reality-tv - med mindre du er Liverpool-fan.

Han kaller det et stykke propaganda av Liverpools amerikanske eiere.

brent (Foto: Seth Wenig, © SW CL**NY**
  SAH**NY**)
brent (Foto: Seth Wenig, © SW CL**NY** SAH**NY**)

– Den nye manageren Brendan Rodgers ble behandlet som en krysning mellom Pep Guardiola, John Wayne og Moses, men han virker faktisk mer som fotballens David Brent.

Og om du ikke husker hvem David Brent er: det er karakteren Ricky Gervais udødeliggjorde i BBC-serien «The Office».

Les også: Sjekk torsdagens fotballrykter: – Liverpool planlegger bud på David Villa i januar

Talent for klisjeer
Shelley skriver videre at Rodgers har et stort portrett av seg selv i sin egen stue, og snakker i slagord som «jeg mener alltid at spiller pluss miljø er lik adferd».

Også andre steder får fremstillingen av Rodgers har medfart.

– Beslutningen om å portrettere Rodgers som en ideologisk frelser vil være underlig for enhver som husker hans katastrofale periode i Reading. I det minste avsløres han som en mann hvis managertalent i alle fall er matchet av hans talent for managerklisjeer, skriver Jonathan Liew i The Telegraph.

martin o'neill (Foto: Stephen Pond)
martin o'neill (Foto: Stephen Pond)

Les også: Bestemt Emile Heskey etter overgangen til A-League: – Jeg kommer til å score mål

– Ville ikke gjort det selv
Sunderland-manager Martin O'Neill har også uttalt seg om dokumentaren. Han tror Rodgers visste akkurat hva han gikk til, men han innrømmer at han selv ikke ville stilt opp i et slikt tv-program.

– Nei. Jeg ville ikke gjort det selv. Jeg elsker å se disse «flue på veggen-greiene» så lenge det ikke omhandler meg. Men jeg tror ikke Brendan gikk til Liverpool med lukkete øyne. Han må ha hatt en rekke møter med eierne og blitt enig om hvilken måte de skal gjøre det på, sier O'Neill i et intervju med The Guardian.

– Dokumentaren kunne ikke blitt gjennomført uten hans tillatelse. Jeg hadde ikke vært klar for det, men hvordan han gjør ting er opp til ham, sier Sunderland-manageren.

Hvordan synes du Brendan Rodgers fremstår? Ta debatten i kommentarfeltet!