Hødd skal spille cupfinale i november. Nå spiller de for å overleve på andre nivå, og mot et svært kraftig redusert Bryne kan de ta med seg alle poengene hjem. (Foto: Ness, Jan Kåre, © JKN)
Hødd skal spille cupfinale i november. Nå spiller de for å overleve på andre nivå, og mot et svært kraftig redusert Bryne kan de ta med seg alle poengene hjem. (Foto: Ness, Jan Kåre, © JKN)

Hødd er sikret cupmillioner

Torsdag tar Hødd imot Brann på Høddvoll i cupens semifinale. Cupsuksessen gjør at de allerede er sikret flere millioner.

Det var ellevill jubel i Ulsteinvik da Hødd trakk Brann på hjemmebane i cupsemifinalen. Hjemmekamp og eliteseriemotstand vil gi klingende mynt i klubbkassen til Hødd.

Se Hødd juble over hjemmekamp i vdeovinduet over!

- Alle inntektene fra fjerde runde, kvart- og semifinale kommer i tillegg til budsjetterte inntekter. Vi budsjetterte bare med avansement til tredje runde og inntektene derfra, sier Hødds økonomiansvarlig Harald Åsland Riise.

- Alle inntektene fra fjerde runde, kvart- og semifinale kommer i tillegg til budsjetterte inntekter. Vi budsjetterte bare med avansement til tredje runde og inntektene derfra

Utsolgt stadion
Hødd slo sensasjonelt ut Haugesund på straffesparkkonkurranse. Interessen for semifinalen har vært enorm, og Hødd har satt opp ekstra tribuner for å møte etterspørselen. 6 350 billetter er revet bort på en stadion som vanligvis tar rundt 4 400 tilskuere.

Billettinntektene fra semifinalen er på over 900 000 kroner. Sammen med hjemmekampene i tredje og fjerde runde mot henholdsvis Sarpsborg 08 og Asker, vil billettinntektene på de tre kampene ende på godt over millionen.

- Det koster normalt rundt 70 000 kroner å avvikle en kamp på Høddvoll, sier Åsland Riise som samtidig røper at semifinalen blir vesentlig dyrere å arrangere.

Fratrukket avviklingskostnadene og 15 prosent av billettsalget, som bortelaget har krav på, sitter Hødd igjen med tett opp til en million kroner.

LES OGSÅ: Brann-Askar må under kniven

Millionbeløp fra NFF
I tillegg til billettinntektene kommer det også gode penger fra Norges Fotballforbund. I fjor mottok Norgesmester Aalesund rundt to millioner fra forbundets såkalte cupkassen. Informasjonssjef i NFF Svein Graff bekrefter ovenfor tv2.no at utbetalingen til årets cupvinner vil være rundt fjorårets beløp.

Cupkassen består av penger fra TV/medie-avtalen og billettinntektene fra finalen på Ullevål. Skulle Hødd bli slått ut av Brann i semifinalen vil de motta rundt en million kroner fra forbundet. Omtrent det samme beløpet gis også til tapende finalist.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Huseklepp (Foto: Hommedal, Marit)
Huseklepp (Foto: Hommedal, Marit)

En fjerdedel av budsjettet
Hødd omsetter årlig for rundt 14 millioner. To eller i beste fall over tre millioner kroner i cuprelaterte inntekter vil i så fall utgjøre mellom 15 og 25 prosent av årets budsjett.

–Vi budsjetterer alltid nøkternt, og har bare gått i underskudd én gang det siste tiåret. Allikevel ser vi allerede nå at prestasjonene i cupen vil øke årets omsetning ganske mye, avslutter Harald Åsland Riise.