Idol dommere Kurt Nilsen, Tone Damli, Gunnar Greve, Dansken. (Foto: Bjørn Wad/TV 2)
Idol dommere Kurt Nilsen, Tone Damli, Gunnar Greve, Dansken. (Foto: Bjørn Wad/TV 2)

Dette er de nye «Idol»-dommerne

Kurt og Tone får selskap av Greve og Dansken.

Juryen for neste års jubileumssesong av «Idol» er endelig komplett. Tidligere deltakere Kurt Nilsen og Tone Damli Aaberge er allerede offentliggjort, og i dag er det klart at fjorårets dommer Gunnar Greve Pettersen er med på en ny runde. Det siste tilskuddet til juryen er Esben «Dansken» Selvig, som blant annet er kjent fra bandet Yoga Fire og hip hop-gruppa Klovner i kamp.

– Dette skal bli så utrolig moro! Jeg gleder meg veldig til å høre hva som rører seg rundt omkring i distriktene, og det skal bli gøy å være med og oppdage noen som både kan vinne «Idol», men ikke minst få en levedyktig karriere etterpå. Jeg håper vi oppdager noen som jeg orker å høre på radioen etterpå, sier Selvig, som i fjor var å se som programleder i «Dansken & Fingern».

Auditions starter allerede neste måned - meld deg på «Idol» nå!

Vil bli tydeligere

Manager, programleder og tidligere rapper Greve Pettersen ser frem til å sitte sammen med resten i panelet.

– Det var et eventyr å være med på dette i fjor, så jeg er utrolig heldig som får gleden av å være med en gang til, sammen med denne fantastiske gjengen. Nå vet jeg enda mer hva jeg går til, og kan være enda mer tydelig på hva jeg ser etter, sier han.

Høydepunkt fra forrige sesong: Se intervju med nykåret vinner Jenny Langlo nedenfor.

580958

Kurt tror det blir småkrangling

Kurt Nilsen vant den første «Idol»-sesongen i 2003, mens Tone Damli kom på andreplass i finalen i 2005, som fremdeles er tidenes mest sette TV 2-program. Begge to er veldig fornøyd med å få Greve og Dansken med i juryen.

– Er du gal! Jeg kjenner på meg at vi kommer til å storkose oss sammen, men også småkrangle litt. Men sånn må det være. Vi skal kjempe for de deltakerne vi har tro på. Jeg kommer ikke til å vike en tomme, ler Kurt.

– Vi har fått en utrolig fin variasjon i juryen. Det er en dyktig, morsom og relativt ung gjeng, og jeg tror vi kan få mange hyggelige diskusjoner. Så er det jo moro med tre vestlendinger i panelet. Dansken skal bli sliten i ørene, spår Tone.

Husker du denne? Se Kurt Nilsens første «Idol»-audition her:

580915

Blipp blir programleder

Stian Blipp blir alene programleder for jubileumssesongen av «Idol».

– Jeg har hørt at TV 2 ikke hadde penger til å ansette to programledere og heller ikke råd til en veldig god en, så de gikk for det som var igjen. De brukte mye penger på Tone og Kurt, spøkte han da tv2.no tok en prat med ham i forrige uke.

Starter neste måned

«Idol»-sirkuset starter opp allerede i begynnelsen av neste måned, med Bergen som første auditionby ut den 5. oktober. Stavanger står for tur fredag 19. oktober, 2. november braker det løs i Trondheim, mens auditionrundene avsluttes i Oslo fra 15. november.

Alle som har fylt 16 år ved utgangen av 2012 kan delta. Maksalderen er 35 år. Det er mulig å akkompagnere seg selv med instrument på audition.

Påmelding til «Idol» finner du her.