Milan vil bryte San Siro-forbannelsen

Verken Milan eller Inter klarer å vinne hjemme på San Siro. Milan håper å bryte forbannelsen hjemme mot Cagliari onsdag.

Milan har tapt hjemme mot både Sampdoria og Atalanta i Serie A denne sesongen. Mot Anderlecht i mesterligaen ble det 0-0.

Byrival Inter har heller ikke vunnet. Deres kamper på Giuseppe Meazza har bare gitt uavgjort mot Vaslui og Rubin Kazan i europaligaen, mens det er blitt tap i seriekampene mot Roma og Siena samt europacupkampen mot Hajduk Split.

– Vi er nødt til å bryte den dårlige trenden på San Siro onsdag. Våre tilhengere, som har vært eksepsjonelle hittil, må støtte laget enda en gang, lyder oppfordringen fra Milans pressede trener Massimiliano Allegri.

Milan og Inters problemer kommer samtidig som klubben har anlagt nytt dekke. Det nye gresset består delvis av kunstgress. Etter at San Siro fikk bygget på en ekstra tribune foran VM i 1990, har gresset hatt store vanskeligheter med å slå røtter på grunn av sol- og vindmangel. Flere ganger blir gresset skiftet ut.

Det kan se ut til at Milano-gigantene ikke trives på det nye underlaget. Hjemme føler de seg iallfall ikke. Italias landslag møter for øvrig Danmark på San Siro 16. oktober. (©NTB)