ostby (Foto: Scanpix)
ostby (Foto: Scanpix)

VIFs keepertrener: – Jeg forstår at folk reagerer

Gjermund Østby forteller at Vålerengas trenerteam skjønte det ville komme reaksjoner på keeperbyttet etter 53 sekunder.

Likevel valgte Oslo-klubben å starte med småskadde Lars Hirschfeld og bytte inn reservekeeper Gudmund Taksdal Kongshavn allerede før matchuret viste ett minutt.

Det for at unggutten også kan spille dagens viktige 2. divisjonskamp mellom Gjøvik FF og Vålerenga 2.

– Vi snakket om at det sikkert kom til å bli reaksjoner, men var åpne og ærlige fra starten av. Vi gjorde ikke noe for å dekke over at vi ønsker å ha best mulig lag i dag og hadde muligheten til å gjøre det vi gjorde, sier Gjermund Østby til TV 2 Sporten.

Les også: Vålerengas taktiske keeperbytte skaper reaksjoner
Les også: Divisjonsforeningen misliker Vålerengas keeperbytte: – Det er ikke fair play

Hjelper Gjøvik
Han er heltidsansatt som keepertrener i Vålerenga, men bor i Gjøvik og bidrar også på målvaktssiden i nettopp Gjøvik FF. På lagets hjemmeside står han oppført i trenerteamet, men Østby selv sier engasjementet ikke førte til at Kongshavn-byttet ble ekstra vanskelig.

– Jeg hjelper Gjøvik-keeperen noen ganger som en vennetjeneste på hobbybasis. Jobben min er i Vålerenga. Det spiller ingen rolle at denne kampen var mot Gjøvik. Vi må tenke på oss selv og forsøke å redde laget i 2. divisjon, sier Østby, som i kveld skal varme opp Kongshavn på Gjøvik stadion.

Artikkelen fortsetter under bildet!

gud
gud

Vålerenga 2 ligger under streken på nivå tre, men vil med seier i kveld passere minst to lag og sende blant annet nettopp Gjøvik inn i nedrykkssumpa. Østby forteller at et samlet trenerteam på Valle var enige om byttet som fikk blant annet Divisjonsforeningen til å reagere sterkt.

– Hva sier du til dem som mener keeperbyttet ikke er fair play?

– Jeg forstår at folk reagerer og kaller det en gråsone. Det har jeg forståelse for. Men vi hadde aldri gjort det hvis det ikke var lov. For oss var det viktig å ha et så godt lag som mulig i kveld, og vi har ikke dårlig samvittighet, sier keepertreneren.

Ung tredjekeeper
Han forteller at Lars Hirschfeld mandag ikke ble 100 prosent friskmeldt etter smellen han pådro seg på Lerkendal forrige helg, men at førstevalget mellom stengene kan være tilbake mot FFK mandag.

I tillegg til canadieren og Taksdal Kongshavn har Vålerenga unge Øyvind Knutsen som tredjekeeper.

– Han kom til oss i sommer for å styrke juniorlaget og se hvordan vi kan utvikle ham med tanke på neste år. Han er junior i 2013 også. Det er for tidlig for Øyvind å spille i 2. divisjon. Så lenge vi kunne benytte Gudmund, var det uaktuelt å bruke ham i dag, sier Østby.

Vålerenga stiller med følgende spillere fra a-troppen tirsdag kveld i tillegg til Martin Andresen: Gudmund Taksdal Kongshavn, Nicolai Næss, Aleksander Solli, Pape Maly Diamanka, Chuma Anene, Aaron Samuel, Suleiman Ahmed.