Disse fargene har du kanskje ikke sett siden 80 tallet   og en slik båt har du trolig bare sett på TV. Nå kan du kjøpe en av 100 produserte kopier av båten fra TV serien
Disse fargene har du kanskje ikke sett siden 80 tallet og en slik båt har du trolig bare sett på TV. Nå kan du kjøpe en av 100 produserte kopier av båten fra TV serien "Miami Vice" i Sverige. (Foto: Privat)

Wellcraft Scarab: Nå kan du kjøpe "Miami Vice"-båten

En av 100 produserte spesialmodeller til salgs.

De av oss som var unge og påvirkelige da Miami Vice gikk på TV, vil aldri glemme denne serien. På godt og vondt.

Skulderputer, langt og fluffy hår og en del av musikken kan meget vel ha gått av moten, men de action-struttende bilene og båtene i serien har fremdeles appell, selv om det har gått 28 år siden de første avsnittene ble filmet, og kjøretøyene er i ferd med å oppnå veteranstatus.

Tatt på senga av suksessen

Den gang tok det hele så inderlig av at den amerikanske båtprodusenten Wellcraft ikke trodde sine egne øyne.

300.000 kroner er det som skal til for å overta roret i denne
  båten. Den vil garantert gjøre deg til et midtpunkt på fjorden for alle
  som var unge på 80-tallet... Faksimile: Blocket.se
300.000 kroner er det som skal til for å overta roret i denne båten. Den vil garantert gjøre deg til et midtpunkt på fjorden for alle som var unge på 80-tallet... Faksimile: Blocket.se

Det var de som leverte den turkise og fiolette 38 fots Scarab speedbåten som hovedpersonene Sonny Crockett og Ricardo Tubbs kjørte i de fire siste sesongene – når de ikke flådde av gårde gatelangs i en Corvette-basert Ferrari-replika.

Les også: Også en kopi av "Miami Vice-Ferrarien" finnes i Norge

Bygget 100 spesialversjoner

Miami Vice-Scaraben ble berømt, og i ettertid husker vi det var snakk om at den ene båten som hadde blitt brukt på settet ble solgt til Norge. Minst én til av de ”opprinnelige” båtene, med diverse unike spor etter kamerafester og lignende, skal ha gått til Tyskland, og av og til dukker det opp genuine båter fra serien til salgs.

Fargene er kanskje ikke topp mote lenger, men båten er i flott
  stand og et imponerende skue der den blinker i solen. (Foto: Privat)
Fargene er kanskje ikke topp mote lenger, men båten er i flott stand og et imponerende skue der den blinker i solen. (Foto: Privat)

Men Wellcraft kastet seg også rundt og laget en spesialversjon til salg til publikum den gangen, for å tyne hver dollar ut av dette fenomenet. 100 stykker ble produsert med identisk fargetema i ”Miami Vice-fargene”, og av samme type som var brukt i serien. ”Wellcraft Scarab 38 KV Miami Vice Edition” var det fulle navnet, og disse ble selvsagt umiddelbart samlerobjekter.

Importert fra Texas

Nå er en av dem til salgs, i Nordmaling på den svenske østkysten. 300.000 svenske kroner er prisen du må ut med for å bli eier av det ulitmate 80-tallsikonet for bruk på sjøen, og da inngår også treakslet henger og to stykk 454 kubikktommers big block V8-motorer med diverse snacks, som kun har gått 20 timer.

Se annonsen her:

- Jeg kjøpte båten av en kar i Texas og importerte den til Sverige i januar 2010. Da var den uten motorer, men med nybygget akterspeil og nytt interiør, forteller Andreas Jacobsson, som skal selge herligheten.

Les også: Dette var en av de første, norske hot rodene på 80-tallet

Andreas Jacobsson kjøpte båten uten motorer i USA, og har selv
  bygget opp de to big block V8erne på 500 hester hver, som burde tilsvare
  de 440 hesters Mercruiser-motorene som satt i båten originalt. (Foto:
  Privat)
Andreas Jacobsson kjøpte båten uten motorer i USA, og har selv bygget opp de to big block V8erne på 500 hester hver, som burde tilsvare de 440 hesters Mercruiser-motorene som satt i båten originalt. (Foto: Privat)

Det er også han som har bygget motorene, som med 500 hester hver gir omtrent samme effekt som da båten var ny.

Gjør 56 knop

- Den topper 56 knop og cruiser i 40 knop uansett hvordan sjøen er, forteller Jacobsson, som selv falt for den sjeldne båten og kjøpte den umiddelbart da han oppdaget den på eBay.

I første sesong fra 1984 kjørte hovedpersonene i serien en hvit
  og litt mer anonym 39 fots Chris Craft. Men da denne iøyenfallende 38
  fots Scaraben kom i 1985 tok det hele av - ikke minst for produsenten
  Wellcraft, som kastet seg rundt og bygget 100 eksakte kopier for salg.
I første sesong fra 1984 kjørte hovedpersonene i serien en hvit og litt mer anonym 39 fots Chris Craft. Men da denne iøyenfallende 38 fots Scaraben kom i 1985 tok det hele av - ikke minst for produsenten Wellcraft, som kastet seg rundt og bygget 100 eksakte kopier for salg.

Den ikoniske TV-serien har fremdeles et stort og entusiastisk publikum verden over, og både bilene, båtene, arkitekturen, moten og musikken opptar mange av fansen. Jacobsson innrømmer at det å eie en av disse 100 spesialutgavene inspirerer en litt ekstra, og dermed har også han bidratt litt til et av de sentrale nettstedene for fansen:

- Sjekk ut www.miamiviceonline.com. Bildet som ligger helt til høyre i toppbanneret er av båten min, sier han stolt, og ønsker interessenter fra Norge velkommen til å ta kontakt for kanskje å overta en liten bit av det aller mest flamboyante 80-tallet...

Les også: Lamborghini Countach - er dette Norges tøffeste replika?