Det er drømmebiler   men nå er det motorproblemer med M5 og M6 (coupe/cabriolet). Eierne av disse bilene i USA blir bedt om å la bilen stå inntil de blir kontaktet av BMW.
Det er drømmebiler men nå er det motorproblemer med M5 og M6 (coupe/cabriolet). Eierne av disse bilene i USA blir bedt om å la bilen stå inntil de blir kontaktet av BMW.

BMW M5/M6: Eierne av disse drømmebilene har et problem...

Blir bedt om å parkere muskelbilene inntil videre.

Undertegnede har hatt den utsøkte gleden av å kjøre både nye BMW M5 og M6. Sistnevnte i cabriolet-versjon.

Hovedinntrykket av disse bilene er at vi snakker om kjøreglede av en annen verden. Derfor må det være uendelig bittert å få beskjed om å la grombilen stå – slik tilfellet er nå.

Bakgrunnen er at BMW har oppdaget en feil på motorens oljepumpe, som i sin tur kan ødelegge hele motoren. Isj da ...

LES OGSÅ: Test BMW M5: Møtet med en helt – som nesten går helt galt

Mye teknikk

Vi snakker ikke akkurat om de minst kompliserte motorene i verden heller. V8-eren på 4,4-liter får pustehjelp fra twin turbo og yter 560 hk. Den klarer kunststykket å sende disse digre bilene fra 0–100 km/t på 4,4/4,3 sekunder.

Men det er altså forutsatt at teknikken fungerer som den skal. Og det er det altså en viss risiko for at den ikke vil gjøre akkurat nå.

LES OGSÅ: Test BMW M6 cabriolet: Den mangler bare én innstilling ...

Stoppet utlevering av nye biler

På forumet m5post.com har BMW North America lagt ut en melding om at eierne av disse bilene anbefales å lå bilen stå inntil de blir kontaktet av BMW og bilen er undersøkt.

I tillegg er utleveringen av nye biler stoppet, inntil en har fått undersøkt oljepumpene grundig.

LES OGSÅ: BMW M6: Aldri har BMW laget en raskere coupe

Ingen ulykker

Det er 2013-modeller som er produsert mellom juli og september i år som kan være utsatt for problemet – totalt 1.177 biler.

Så langt er det ikke rapportert om noen ulykker eller skader i forbindelse med feilen. Biler i Norge virker ikke å være berørt av problemet.

LES OGSÅ: BMW M5: BMWs superbil på billigsalg