Full stopp for Hønefoss

Etter seieren mot Haugesund 29. juli lå Hønefoss på fjerdeplass med 27 poeng. De seks siste kampene har bare gitt tre poeng.

Ringerikingene var en positiv overraskelse i seriens første halvdel, men har mistet evnen til å avgjøre jevne kamper. 0-3-3 er svakest form av alle i eliteserien. Sju poeng skiller ned til Sogndal på den utsatte kvalifiseringsplassen.

– Vi er ikke gode nok begge veier, men alarmklokkene ringer ikke. Jeg ser ikke så mye på tabellen, men det handler om å få igjen vinnerfølelsen. Den muligheten får vi allerede mot Sogndal søndag, sier Hønefoss-kaptein Frode Lafton.

SIL kommer til Hønefoss med nest dårligst form siste seks kamper. Sogndal har bare tatt fire poeng siste seks kamper, men fikk et løft med 1-0-seieren mot Tromsø sist.

Hønefoss roter seg inn i nedrykksstriden med tap hjemme mot Sogndal, men en seier langt på vei betyr sikret ny kontrakt på øverste nivå.

Toppscorer Riku Riski er savnet hos ringerikingene. Angriperen er skadd, men mot Sogndal får trener Leif Gunnar Smerud i det minste tilbake stopperen Kristjan Örn Sigurdsson og midtbanekjempen Helge Haugen. (©NTB)