Kokkene skeptisk til å erstatte sukker med Stevia

God morgen-Wenche: – Ubehagelig søtsmak og en ettersmak som er vanskelig å bli kvitt.

OMSTRIDT: Grunnen til at stevia ikke ble tillatt i Norge før 2012 er at man har hatt mistanke om at søtningsmidlet kunne øke risikoen for infertilitet hos menn. Man har også trodd at stevia kunne være gentoksisk og kreftfremkallende.  (Foto: Illustrasjonsfoto)
OMSTRIDT: Grunnen til at stevia ikke ble tillatt i Norge før 2012 er at man har hatt mistanke om at søtningsmidlet kunne øke risikoen for infertilitet hos menn. Man har også trodd at stevia kunne være gentoksisk og kreftfremkallende. (Foto: Illustrasjonsfoto)

I juni ble det omstridte søtningsstoffet stevia godkjent i Norge. Urten stevia er 300 ganger søtere enn vanlig sukker og skal helt eller delvis erstatte det. Mange lovpriser det nye alternativet til sukker, men er det sunt? - Ja, sier ernæringsrådgiver Kenn Hallstensen til «God morgen Norge». Hallstensen mener søtningsstoffet

Mer innhold fra TV 2