KOS: Kjeks med sjokoladebiter passer perfekt når søtsuget melder seg.
KOS: Kjeks med sjokoladebiter passer perfekt når søtsuget melder seg.

Hjemmelagde sjokoladekjeks

Slik stilner du sukkersuget.

Mandag er Ettermiddagens hverdagsgourmet og heiamat-blogger Espen Nersveen igjen på plass. Tidligere har han disket opp med både blåskjell, risotto med kantareller og salmalaks med soyanøttesmør. Nå er vi kommet frem til desserten, og hva passer vel da bedre enn noen søte og saftige sjokoladekjeks?

Dette trenger du:

120 g kaldt smør

75 g sukker

100 g mykt brunt sukker

150 g hvetemel

1/2 teskje salt

1/2 bakepulver

150 g mørk sjokolade

2 egg

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Kutt smør i små terninger og ha det i kjøkkenmaskinen. Mos sammen til smøret har fått en kremet konsistens. Ha i sukkeret og bland godt.

Tilsett ett og ett egg. Bland det første egget godt inn før du har i det neste

Nytes med dårlig samvittighet og et stort glass melk. Nei, du har selvfølgelig ikke fortjent det, men det jævla søtsuget tar jo knekken på all fornuft

Bland de tørre ingrediensene, og hell det over i den andre bollen.

Grovhakk sjokoladen og bland den inn.

Eksperttips: – Du kan gjerne sile sjokoladen for å bli kvitt "støvet", så du kun sitter igjen med fine sjokoladebiter, skriver Espen.

To spiseskjeer blir en kjeks. Fordel disse utover et stekebrett, med seks på hvert brett. Stek i 12 minutter og avkjøl på rist.

– Nytes med dårlig samvittighet og et stort glass melk. Nei, du har selvfølgelig ikke fortjent det, men det jævla søtsuget tar jo knekken på all fornuft, sier Espen.

Velbekomme!