Torrey Smith (Foto: Patrick Smith/Afp)
Torrey Smith (Foto: Patrick Smith/Afp)

Mistet lillebroren – storspilte samme dag

Baltimore Ravens-receiver Torrey Smith (23) fikk beskjed om brorens dødsfall natt til søndag. Kun timer senere stilte han til kamp mot New England Patriots.

Da Torrey Smith la seg natt til søndag 23. september, hadde han antakeligvis fokus på kampen som skulle spilles mot New England Patriots kvelden etter.

Men en time etter midnatt ble Smith vekket av en beskjed om at hans egen lillebror på 19 år var drept i en motorsykkelulykke.

– Kan ikke tro det
Klokken 02.00 dro 23-åringen fra hotellet laget bodde på for å tilbringe tid med familien etter dødsfallet. Samtidig gjorde han det klart ovenfor treneren at han fortsatt ønsket å spille kampen kvelden etterpå, noe Ravens-trener John Harbaugh lot være opp til Smith selv.

På sin egen Twitter-profil fortalte han om hvordan han opplevde situasjonen.

– Jeg kan ikke tro at lillebroren min er borte. Vær takknemlig for de du elsker og fortell dem at du elsker dem. Dette er det vanskeligste jeg har opplevd, skrev Smith søndag morgen.

Dominerte kampen
Søndag kveld var Torrey Smith en del av troppen som skulle spille mot New England Patriots, og fokuset i forkant av kampen var naturlig nok på Smith og hans håndtering av ulykken.

Samtidig var det knyttet stor spenning til hvordan receiveren skulle takle det å spille en viktig kamp såpass kort tid etter brorens dødsfall.

Torrey Smith (Foto: Rob Carr/Afp)
Torrey Smith (Foto: Rob Carr/Afp)

Det viste seg at avgjørelsen om å spille kampen kanskje var det lureste valget.

I en jevn kamp som endte med 31-30-seier til Baltimore Ravens i sluttminuttene, spilte Torrey Smith en stor rolle i seieren.

Torrey Smith (Foto: Rob Carr/Afp)
Torrey Smith (Foto: Rob Carr/Afp)

På seks pasningsmottak endte han opp med 127 yards og to touchdownmottak.

– Det var for lillebroren min. Vi er takknemlig for all støtte rundt omkring i ligaen, og alle fans generelt. Familien setter virkelig pris på det, sa Smith til NBC etter kanskje sitt livs mest spesielle døgn på godt og vondt.

Les også: – Dommeren sa at han trengte meg på fantasy-laget sitt

– Helt utrolig
Ravens' quarterback Joe Flacco uttrykte både sin støtte og beundring til Smith etter et turbulent døgn.

– Jeg har mange brødre og søstre selv, så jeg kan ikke forestille meg hva han går igjennom nå. Det at han valgte å spille kampen er en ting. Det at han spilte som han gjorde, og å se hele laget støtte ham og muntre ham opp, var helt utrolig, sa Flacco.

Torrey Smith (Foto: Patrick Semansky/Ap)
Torrey Smith (Foto: Patrick Semansky/Ap)

Denne sesongen er Smiths andre sesong i NFL. Han ble valgt i den andre runden av NFL-draften i 2011 som nummer 58 totalt.