Tottenham (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
Tottenham (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)

Villas-Boas innrømmer: – Feil å gi QPR initiativet

Spurs-trener Andre Villas-Boas mener spillernes vinnervilje var viktigere enn hans egne taktiske grep i snuoperasjonen mot QPR.

London (TV 2):

Etter en blodfattig førsteomgang mot QPR på søndag slo Tottenham tilbake etter hvilen, og vant til slutt 2–1. Selv om han gjorde noen taktiske rokeringer i pausen nektet Andre Villas-Boas å ta æren for snuoperasjonen – han fremhevet heller spillernes vinnervilje.

– Jeg tror det var viljen som gjorde en stor, stor forskjell. Det eneste vi endret i pausen var å gå over til to spisser og sette forsvarslinjen litt lenger oppe i banen, men jeg tror ikke det gjorde noen forskjell. All ære til spillerne for at de har karakterstyrke til å snu en negativt resultat, sa han på pressekonferansen etter kampen.

– Litt nervøst

Andre Villas-Boas (Foto: CARL COURT/Afp)
Andre Villas-Boas (Foto: CARL COURT/Afp)
Før oppgjøret hadde Tottenham ennå ikke vunnet på White Hart Lane denne sesongen, en trend spillerne var desperate etter å snu.

Villas-Boas følte nervøsiteten i luften da QPR tok ledelsen, og var opptatt av at laget og publikum må gi hverandre gode følelser.

– Det er viktig å forstå at vi har ønsket oss denne hjemmeseieren en god stund nå. Av forskjellige årsaker så kom den ikke mot West Brom eller Norwich. Du kunne nesten finne litt nervøsitet i første omgang da vi slapp inn et mål, hovedsakelig fra tilskuerne. Men så snart laget svarte så svarte også publikum, og det ga virkelig laget et løft. Dersom vi kan gjenskape dette hver gang vi spiller hjemme tror jeg det vil gi oss et løft.

Noen ganger, i en kamp som dette, er følelser avgjørende Men om publikum sendte ut nervøse vibrasjoner før pause kom det klare meldinger fra benken.

Tottenhams tidligere midtbanesliter Steffen Freund ble i sommer ansatt som hjelpetrener i klubben, og den samme ukuelige innsatsviljen han i sin tid viste på banen viser han nå fra sidelinjen.

Ved jevne intervaller spratt tyskeren opp fra benken og manet til innsats. Villas-Boas selv leverte også en nokså konstant strøm av taktiske instrukser og oppmuntringer fra benken. Sammen var de to nesten like fysisk aktive som spillerne på banen.

Villas-Boas (Foto: Alastair Grant/Ap)
Villas-Boas (Foto: Alastair Grant/Ap)

– Vi gjør jobben vår som best vi kan. Noen ganger, i en kamp som dette, er følelser avgjørende. Steffen, med sin lidenskap for klubben, representerer akkurat det.

Les også: Sønnen forsvarer dommer Halsey etter grov Twitter-hets

Innrømmer feil
Selv om han var mest opptatt av følelser var Villas-Boas også villig til å innrømme at han hadde bommet på taktikken fra start.

– I begynnelsen trodde vi at å gi QPR initiativet for så å ta de på overganger var den beste løsningen, men det viste seg å være feil. I andre omgang var vi mye mer aggressive og presset de veldig hardt, og det gjorde en stor forskjell.

41 år gamle Brad Friedel leverte en ny solid kamp i Tottenham målet, og selv om han nå har fått kamp om plassen fra den franske landslagskapteinen Hugo Lloris holder veteranen fortsatt stand.

– Det er heller ikke sånn at dersom Brad spiller en dårlig kamp så blir han byttet ut. Dette er noe vi må tenke veldig nøye over. Vi har ingen tvil om Hugos talent og dimensjon, men vi må også vise respekt til en spiller som spiller veldig bra. På det riktige tidspunktet, enten vi trenger det eller ikke, kommer vi til å tenke på det.