River-fansen vil fjerne Almeyda

Presset på tidligere Lyn-spiller Matias Almeyda tiltar. River Plate tapte i helgen 0-1 hjemme mot Racing Club.

River dominerte kampen i argentinsk 1. divisjon, men veteranen David Trezeguet rotet vekk to store muligheter. Da 20 minutter gjensto scoret Racing etter et frispark, som endte med at Matias Cahais umarkert kunne heade ballen i mål. Mål imot på dødball har vært et stort problem for River.

Spesielt før pause var Racing svake, men da den tidligere verdensmesteren for Italia, Mauro Camoranesi, ble byttet inn i 2. omgang løftet bortelaget seg. River er tilbake på øverste nivå etter at de i 2011 rykket ned for første gang. Nå begynner nedrykksspøkelset igjen å bekymre fansen

Etter kampen utbrøt det bråk. Fans knuste vinduer og ødela dører. Biler som var parkert i nærheten ble rasert. Det hele blir omtalt som en krigssone. Almeyda ledet River Plate til opprykk fra 2. divisjon, men nå er hans trenerjobb i fare. Fansen roper etter Ramon Diaz, som ledet River til fem seriegull fra 1996 til 2002.

Problemet er at Diaz og klubbpresident Daniel Passarella har et kjølig forhold. Passarella har gitt sin støtte til Almeyda.

– Vi må kjempe videre. Hardt arbeid er det eneste som duger i denne situasjonen. Jeg har tro på mitt arbeid og laget. Vi skal sammen komme oss ut av dette, sier Almeyda selv. (©NTB)