Gulljagende Molde skuffet mot Odd

Odd og Molde delte poengene etter 0-0 i Skien søndag. Dermed passerte Ole Gunnar Solskjærs mannskap Strømsgodset på tabellen.

Molde klarte altså heller ikke søndag å vinne i Skien. Dette var den 12. gangen laget gjestet Skien i seriesammenheng uten seier. Det kunne også ha blitt tap, men landslagskeeper Espen Bugge hadde to klasseredninger. Én Molde-redning på streken i 2. omgang var også avgjørende for resultatet.

Odd fikk altså en liten opptur med ett poeng mot et topplag etter et tungt tap for bunnlaget Stabæk sist søndag. Onsdagen var om mulig verre med poengtap som en konsekvens av manglende kontroll over økonomien. Den er blitt bedre etter salgene av Magnus Lekven og Torgeir Børven.

– Vi trenger seks poeng for å være sikre, sa trener Dag-Eilev Fagermo før kampstart. Denne gang kom det ett.

Hjemmelaget hadde tre store sjanser i en målløs første omgang. Etter ti minutter headet Niklas Gunnarsson nede i Espen Bugge Pettersen høyre hjørne, men sistnevnte reddet som en landslagskeeper. Det gjorde han også med en vakker enhåndsredning da Mattias Andersson fikk godt treff med venstrebeinet fra vanskelig vinkel. Den siste store sjansen hadde hodespesialist Frode Johnsen, som misset på nettopp det han er best på.

De siste 45 minuttene bar preg av stillingskrig, og etter hvert et Odd-lag som stadig våget mer. Morten Fevang kom ellers inn med 20 minutter igjen og ble plassert som en skjerm foran Odds forsvarsfirer. (©NTB)