edvald copy (Foto: Stian Lysberg Solum)
edvald copy (Foto: Stian Lysberg Solum)

Sky-guttene jublet for Edvalds sølv

Mark Cavendish, Bradley Wiggins og Chris Froome skrek seg hese da de så innspurten i VM.

Valkenburg (TV 2 Sporten): Sky-trioen Mark Cavendish, Bradley Wiggins og Chris Froome ga seg tidlig på søndagens VM-fellesstart. Cavendish lå en stund i front av hovedfeltet, men spurtkanonen falt etter hvert ned på halen av feltet. Til slutt valgte han å bryte rittet.

Også Froome og Wiggins brøt rittet. Alle tre samlet seg i Team Skys lagbuss for å få med seg den spennende avslutningen opp Cauberg.

Mens Edvald forserte i feltet steg stemningen betraktelig i lagbussen.

– Alle skrek «go Eddy» da vi så at Gilbert stakk. Jeg, Bradley, Cav og Brailsford var supportergjengen, forteller Froome til tv2.no.

LES: Cavendish på krigsstien etter at han fikk treskilt i hodet
LES: Sykkelpresidenten: – Edvald blir en av tidenes syklister

Banker på døren
Han mener Boasson Hagen skal være stolt av sølvmedaljen.

– Eddy var veldig nær å vinne. Gilbert var heldig som hadde en luke til Edvald da han rykket. Men for Edvald var det et fantastisk resultat. Han skal ikke være skuffet, for det var ikke akkurat Mikke Mus som slo ham. Gilbert har vist at han er sterk i dette området tidligere, sier klatrespesialisten.

Sky-sjef Dave Brailsford er sikker på at Boasson Hagen en vakker dag vil ta verdensmestertrøyen.

– Han er uten tvil en av verdens beste ryttere. Jeg synes det var flott for ham å få et slikt resultat. Det var så nære, men likevel så langt unna. Vi har alltid snakket om at Edvald har potensiale til å bli verdensmester. Han viste at han er veldig nær, og i de kommende årene vil han være helt der oppe. Hvis du banker på døren nok ganger i denne sporten, så vil den til slutt åpne seg, sier Brailsford.

LES: Her får Edvald sølvklem av mamma
LES: Se hva Edvald fant i hjelmen før start

Sliten Froome
En av dem som banker på kapteinsdøren i Team Sky er Froome. Tour de France-toeren er glad for at sesongen nå er over.

– Jeg trenger å koble av. Kanskje begynne å tenke på neste år. Det har vært en lang sesong for meg, så nå er det på tide å stoppe. Jeg er selvfølgelig veldig interessert i å se hvordan neste års Tour de France-løype ser ut.

– Ryktene sier at det blir mange klatreetapper?

– Ryktene sier så, men det vil også passe Contador, Valverde og Rodriguez. Det passer definitvt meg, så får vi se, avslutter Froome.