Saliou Ciss var maks uheldig og sendte ballen i eget mål etter 18 minutter.
Saliou Ciss var maks uheldig og sendte ballen i eget mål etter 18 minutter.
Azar Karadas måtte av banen i førsteomgang etter det som så ut som en ankelskade på 31 åringen.
Azar Karadas måtte av banen i førsteomgang etter det som så ut som en ankelskade på 31 åringen.
Zdnenek Ondrásek og Fredrik Björck scoret begge to mål mot Lillestrøm på Alfheim stadion.  (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)
Zdnenek Ondrásek og Fredrik Björck scoret begge to mål mot Lillestrøm på Alfheim stadion. (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)
tromsonaer
tromsonaer

Selvmål ga Sogndal tre poeng

Tromsø kunne ta sin femte strake seier, men et hardtarbeidende Sogndal-lag holdt buret rent.

Sogndal - Tromsø 1-0

Tromsø måtte ta poeng for å holde seg i toppen av gullkampen denne sesongen. Med fire strake seire var det et Tromsø-lag i form som skulle til Fosshaugane for å utfordre Sogndal. Det ble ikke helt som Per-Mathias Høgmo hadde håpet på.

– Vi kommer ikke godt nok i gang. Sogndal har to store sjanser tidlig og scorer på sin tredje. De leder fortjent til pause, sier Høgmo til TV 2 Sporten.

Vil ikke gi opp gullhåpet
Tromsø tok over kampen de siste 45 minuttene, men mangel på gode avslutninger ødela for poenghåpet.

– Foran boksen var vi ikke gode nok. Forrige kamp var vi gode og scoret fem mål, i dag gjorde vi det ikke.

Nå ligger Tromsø ni poeng bak serieleder Molde, og gullet kan være utenfor rekkevidde. Høgmo er likevel optimistisk foran de kommende kampene.

– Nå ser vi at det avgis poeng hele tiden. Vi har åtte kamper igjen, og der er det 24 poeng å hente.

– Det var fortjent at vi vant
Det var en etterlengtet seier for Sogndal, som har gått syv kamper uten å ta en trepoenger. Midtbanespiller Ulrik Flo har kun skryt å gi sine lagkamerater etter søndagens kamp, og ser nå positivt på resten av sesongen.

– Nå føles det helt fantastisk. Det er lenge siden vi har tatt tre poeng. Vi jobber fantastisk i dag og legger ned 140 prosent i kampen, sier Flo.

– Det var fortjent at vi vant i dag. Hvis vi står på slik vi gjorde i denne kampen, så kommer vi til å plukke flere poeng fremover.

Se hele intervjuet med Ulrik Flo her.
Se hele intervjuet med Per-Mathias Høgmo her.

Selvmål etter 18 minutter
Det ble en uheldig start for Tromsø etter 18 spilte minutter. Ørjan Hopen slo knallhardt inn i feltet foran Tromsø-målet. Der traff ballen Saliou Ciss og gikk så videre inn i målet. 1-0 til Sogndal i en kamp der begge lagene slet med å feste et grep om kampen de første minuttene.

Azar Karadas måtte ned for telling etter 25 spilte minutter. Spilleren ble tatt av banen på båre, og må nok gjennom en nærmere undersøkelse. Spilleren var uheldig da han landet skjevt etter en hodeduell, og det kan ha vært ankelen som røk for 31-åringen.

Azar Karadas måtte av banen i førsteomgang etter det som så ut som en ankelskade på 31-åringen.
Azar Karadas måtte av banen i førsteomgang etter det som så ut som en ankelskade på 31-åringen.

Tromsø mer med i kampen
Tromsø tok over kampen før pause, men slet med å komme til de største sjansene. Sogndal viste at de ikke hadde tenkt å legge seg bakpå var farlige fremover med hurtige kontringer.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Sogndal var nære en 2-0-scoring etter 52 minutter. Henrik Furebotn sendte i vei et knallhardt skudd av fra omtrent 20 meter. Tromsø-keeper Benny Lekström måtte ut i full strekk for å stoppe ballen.

Tromsø fortsatte presset etter hvilen. De klarte likevel ikke å bryte gjennom et godt organisert Sogndal-forsvar, som slet med å spille seg fremover på banen.

Det bølget frem og tilbake mellom lagene de siste minuttene av kampen, hvor et Tromsø-lag jobbet iherdig for å sette inn utligningen. Sogndal havnet bakpå etter det massive presset fra per-Mathias Høgmos menn.

Tromsø-keeper nær utligning
Fire minutter var lagt til da 90 minutter av kampen var unnagjort. I siste sekund var Tromsø nær en utligning på hjørnespark. Tromsø-keeper Benny Lekström var med opp i feltet og headet ballen mot mål. Udjus reddet på streken og forhindret poengdeling på Fosshaugane.

tromsonaer
tromsonaer

Det ble seier til Sogndal, og laget sikret seg dermed tre viktige poeng i kampen om å beholde plassen i Tippeligaen. Tromsø må derimot innse at gullkampen kan bli utrolig tøff, nå som avstanden til Rosenborg, Molde og Strømsgodset blir vanskelig å hente inn. Samtidig gikk Brann forbi Tromsø på målforskjell etter seieren over Rosenborg søndag kveld.

Lagoppstilling:

Sogndal: Kenneth Udjus, Taijo Teniste, Azar Karadas, Hannu Patronen, Per-Egil Flo, Malick Mane, Henrik Furebotn, Stéphane Badji, Ørjan Hopen, Ulrik Flo, Ricardo Santos. Benken: Gustav Valsvik, Leif Lysne, Ahyee Aye Elvis, Eirik Bakke, Ruben Holsæter, TonnyB Brochmann, Stian Dyngeland.

Tromsø: Benny Lekström, Hans Julius Norbye, Fredrik Björck, Saliou Ciss, Ruben Kristiansen, Thomas Kind Bendiksen, Serigne Kara Mbodj, Ruben Yttergård Jenssen, Thomas Drage, Remi Johansen, Zdenek Ondrasek. Benken: Henri Sillanpää, Hans Åge Yndestad, Steffen Nystrøm, Magnus Andersen, Alexandar Prijovic, Ole Martin Årst.