Jo Inge Berget og Fredrik Semb Berge (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB SCANPIX)
Jo Inge Berget og Fredrik Semb Berge (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB SCANPIX)

Skiensforbannelsen lever for Molde

Heller ikke på det tolvte forsøket klarte MFK å ta tre poeng borte mot Odd.

Odd-Molde 0-0

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Før søndagens bortekamp mot Odd kunne Ole Gunnar Solskjær konstatere at Molde aldri har klart å ta tre poeng i Skien i Tippeligaen.

Hele elleve ganger hadde MFK tatt turen til Falkum uten å ta full pott. Etter søndagens oppgjør er dusinet fullt for romsdalingene.

Stjernesmell
Kampen startet ikke helt udramatisk, for allerede etter fire minutter måtte Molde-stopper Vegard Forren ta telling etter å ha fått kneet til Emil Jonassen plantet i panna.

Forren ble liggende på bakken med smerter, og ble etter hvert geleidet ut av banen for egen maskin, med et omslag rundt skallen, mens Børre Steenslid ble sendt i oppvarming.

Åtte minutter senere var Forren imidlertid tilbake på banen, med en kledelig bandasje i Molde-farger.

Etter kampen stilte han til intervju med et flere centimeter langt kutt over øyenbrynet, og kunne avsløre at fighterviljen ble forsterket av en viss bokser.

– Jeg var inspirert av i går. Jeg fikk med meg at Brækhus vant, fortalte Forren.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Vegard Forren her

Våken landslagskeeper
I mellomtiden hadde Odd spilt seg til kampens første store mulighet mot ti mann, men Moldes sisteskanse var med på notene da Niklas Gunnarsson upresset fikk heade på mål fra kloss hold, og slo ballen vekk med et tigersprang nede i hjørnet.

Etter 14 minutter fikk Moldes Kristoffer Paulsen Vatshaug en lignende mulighet, om enn på et vanskeligere innlegg, men headingen fra forsvareren gikk over mål fra fem meter.

Så var det Odds tur igjen, og nok en gang kunne Molde takke Espen Bugge Pettersen for at det fortsatt stod 0-0 på Skagerak Arena.

Mattias Andersson løp seg fri fra Molde-forsvaret og avsluttet både hardt og velplassert fra noe spiss vinkel, men landslagskeeperen fikk slått til hjørnespark med en glimrende enhåndsredning.

Stor Johnsen-sjanse
Nesten to minutter på overtid fikk Frode Johnsen en gedigen mulighet til å heade Odd i ledelsen, men til tross for at han fikk stå helt alene og møtt et perfekt innlegg med hodet, klarte ikke superveteranen å sette ballen på mål fra kort hold.

Espen Bugge Pettersen var på dette tidspunktet svært lite fornøyd med Moldes forsvarsspill, og dundret fotsålen i stolpen for å vise sin frustrasjon over det slette markeringsarbeidet.

Fornøyd var heller ikke mannen som misbrukte muligheten.

– Det er for dårlig. Jeg har for mange sjanser i det siste, dessverre. Jeg har aldri opplevd det før, men nå har jeg hatt en del målsjanser jeg burde ha scoret på, kunne Frode Johnsen avsløre etter kampen.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Frode Johnsen her

Kjedelig etter hvilen
Etter pause dabbet det av sjansemessig. Begge lag spilte seg til skuddforsøk, men avslutningene kom fra langt hold, og var i kategorien «keepermat».

Molde hadde stort sett god kontroll over det som skjedde midt på banen, mens Odd periodevis la seg litt lavere, var tålmodige, og forsøkte seg i større grad på kontringer.

Odd-offensiv
Da kampen gled inn i de siste ti minuttene, forsøkte Odd seg på en sluttspurt. Først kom Jone Samuelsen seg fri på høyrekanten og fikk lagt inn like foran keeper, uten at en av kollegaene nådde frem i tide.

Like etterpå fikk hjemmelaget kranglet ballen mot mål på en corner, men på streken hadde en Molde-spiller tatt plass, og fikk beinet ballen ut av farlig sone.

Molde ville også være med på leken, men nok en gang ble en god mulighet til å score på heading skuslet vekk, denne gangen av Daniel Chukwu.

Hjemmefansen kunne dermed konstatere at det ble med ett viktig poeng i en kamp Odd fort kunne ha vunnet, mens Molde-patriotene nå kan glede seg over tabelltopp etter at MFK passerte Strømsgodset.

– Det går på evner
For Dag-Eilev Fagermo var kampen et kroneksempel på hvordan Odd har fremstått denne sesongen.

– Det er jo litt sånn som det har vært. Vi scorer for lite mål. Men i dag gjør vi en veldig god kamp, og det må vi ta med oss med den situasjonen vi har vært i. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen, sier Fagermo til TV 2 Sporten.

På spørsmål om hvorfor Odd ikke klarer å få ballen i mål, har Fagermo ikke noen annen unnskyldning enn at spillerne ikke er gode nok, i hvert fall foreløpig.

– Det vet jo du like godt som meg. Det er kvalitet. Det går på evner, rett og slett. Det kan utvikles, og vi har mange unge spillere som vi jobber med på trening hver dag. Men det blir for lite, sier Odd-treneren.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Dag-Eilev Fagermo her

– Forsvarte oss meget bra
Ole Gunnar Solskjær kunne først og fremst takke Espen Bugge Pettersen for at Molde fikk seg noe hjem fra Skien, men var også veldig godt fornøyd med de som spilte foran landslagskeeperen, og tilsvarende fornøyd med det ene poenget.

– Ja, helt klart. Jeg sa det før kampen også, at ett poeng her er en bonus for oss. Espen var meget god i mål, og vi forsvarte oss meget bra, oppsummerer Solskjær.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Ole Gunnar Solskjær her

Mannen som får ros fra sjefen er ikke bekymret over at Molde ikke klarte å skape særlig mye foran vertenes mål.

– Det er ikke ofte vi spiller motstanderne så lavt som vi gjorde, i perioder i hvert fall, på bortebane, så det bekymrer meg ikke så voldsomt. Det er bare å dra hjem og øve på å få litt bedre flyt i angrepsspillet, så kommer det, sier Espen Bugge Pettersen.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Espen Bugge Pettersen her


Lagoppstilling Odd (4-3-3):
A. Hansen - N. Gunnarsson, F. Berge, S. Hagen, E. Jonassen - J. Samuelsen, F. Jensen, H. Shala - E. Rashani, F. Johnsen, M. Andersson
(På benken: A. Lie, M. Fevang, P. Addo, A. Güven, S. Krogsgård, M. Fredriksen, D. Olsen)

Lagoppstilling Molde (4-2-3-1):
E. Pettersen - M. Linnes, K. Vatshaug, V. Forren, K. Rindarøy - E. Ekpo, E. Hussain - J. Berget, M. Stamnestrø, D. Chukwu - P. Diouf
(På benken: O. Söderberg, B. Steenslid, M. Moström, M. Simonsen, D. Angan, M. Ødegaard, I. Furu)

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk