Koscielny feirer mål (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Koscielny feirer mål (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
arsejubelweb
arsejubelweb
LescottJUbelweb
LescottJUbelweb

Koscielny-suser reddet bortepoeng for Arsenal

Bortelagets franske midtstopper satte inn sluttresultatet med sin 1-1-scoring åtte minutter før slutt på Etihad Stadium.

Manchester City-Arsenal 1-1
Se videosammendrag av kampen i vinduet øverst!

Både Manchester City og Arsenal spilte Mesterliga i midtuken, noe storoppgjøret på Etihad Stadium bar preg av. Slitne bein hos begge lag var nok medvirkende til at det aldri ble noen klassiker på Etihad Stadium

Scoringene var dog flotte, for både City-stopper Joleon Lescotts flott plasserte heading før pause og Laurent Koscielnys knallharde avslutning åtte minutter før slutt var verdige spissene på de respektive lagene. Franskmannen Koscielny har ikke vært fast invertar i Arsenal-forsvaret denne sesongen, og kun Thomas Vermaelens skade gjorde at han fikk startplass på Etihad søndag.

– Du bygger deg opp en sult når du sitter på benken, og når du klarer å score i tillegg så er det en deilig følelse. Koscielny la inn en «sabla bra» søknad for å få fortsette å spille når han scorer det målet, sa Erik Thorstvedt etter kampslutt.

Arsenal-jubel (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Arsenal-jubel (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Midtstopperens scoring skaffet uansett et sterkt bortepoeng for Arsenal, noe som langt ifra var ufortjent denne ettermiddagen.

– De fortjente poeng. De dro ikke bare til Etihad for å få med seg et resultat, og de var det førende laget i lange perioder, oppsummerte TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre etter kampslutt.

Misfornøyd Mancini etter kampslutt
Manchester City-manager Roberto Mancini mente dog at City egentlig hadde kontroll på oppgjøret.

– Vi hadde kampen under kontroll. Jeg vet ikke hvorfor vi ikke fortsatte å spille de siste 15 minuttene, for da lå vi for dypt, men problemet er at vi må score mål når vi har muligheter, sa italieneren.

City-sjefen stilte også spørsmål ved konsentrasjonen til sine spillere i situasjonen der Arsenal utlignet.

– Vi burde være mer oppmerksomme. Jeg vet ikke om vi mister konsentrasjonen, for det ville være rart når det bare er åtte minutter igjen og vi bør være 100 prosent konsentrerte, sa Mancini.

TV 2 Play: Se intervjuet med Roberto Mancini her

Har du Koscielny eller noen av de andre stjernene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Gervinho ville ha straffespark i åpningen
De første minuttene av storoppgjøret viste at Arsenal ikke hadde kommet til Etihad for å forsvare seg. Gjestene tok tak i ballen og viste at de ville ha initiativet i innledningen av kampen.

Etter 13 minutter ropte gjestene på straffespark i en situasjon der Joleon Lescott taklet Gervinho og selv fikk ballen i armen, men Mike Dean stod meget godt plassert og mente at forseelsen ikke var noe å dømme på.

lescotthands2web
lescotthands2web

Da drøye kvarteret var spilt kunne samme Gervinho fått en kjempesjanse da han ble spilt gjennom av Aaron Ramsey, men mottaket fra ivorianeren var fryktelig og ballen rullet ufarlig inn til Joe Hart i City-buret.

– Et slikt touch er ikke godt nok på dette nivået. Jeg mener Erik Thorstvedt sa «grusom» på norsk da det skjedde, og jeg er enig med det. Det var «gruesome», sa tidligere Premier League-spiller Ray Wikins i TV 2s Premier League-studio om situasjonen i pausen.

Lescott stanget inn 1-0
Fem minutter før pause tok hjemmelaget ledelsen. Et hjørnespark fra David Silva fant hodet til Joleon Lescott, som raget over både Laurent Koscielny og Lukas Podolski og stanget inn 1-0 bak en Vito Mannone på halvdistanse.

Like etterpå forsøkte Edin Dzeko seg med en avslutning, men den fikk Mannone avverget til tverrligger og dermed gikk hjemmelaget i garderoben med 1-0-ledelse.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Joleon Lescott scorer (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Joleon Lescott scorer (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

Agüero ivrigst i 2. omgangs åpning
Fire minutter ut i 2. omgang fikk Manchester City en god mulighet til å doble ledelsen ved Sergio Agüero, men argentinerens forsøk fra skrå vinkel føk over Arsenal-målet til Vito Mannone. Nye fire minutter senere var argentineren på farten igjen og ble spilt gjennom av David Silva.

I duell med Laurent Koscielny ble City-spissen presset såpass at han mistet balansen, men spissen forsøkte å holde seg på beina og fikk løsnet et svakt skudd som ikke skapte problemer for Arsenal-forsvaret. Mange spillere ville nok kastet seg for å få straffespark i tilsvarende situasjon.

agueroholdersegweb
agueroholdersegweb

– «Well done» Agüero, men jeg synes han blir snytt for straffespark, sa Petter Myhre etter kampslutt.

TV 2s Premier League-ekspert fikk medhold av tidligere Premier League-spiller Ray Wilkins.

– Det er definitvt kontakt, og hadde han gått ned ville han nok fått straffespark, sa Wilkins.

Myhre mente dog at City-spissen må belønnes for sin ærlighet.

– Det har noe med hva som er lengst framme i panna på deg. Her har du en spiller som prøver å stå på beina, fordi han har en veldig god balanse. Jeg synes vi skal gi honnør til Agüero som har den inngangen til det, sa Myhre.

Flott Touré-løp skapte ny Agüero-sjanse
Utover i omgangen gjorde begge managerne bytter for å prøve å sikre et best mulig resultat for sitt lag. Arsène Wenger erstattet Abou Diaby og Lukas Podolski med Theo Walcott og Olivier Giroud, mens Roberto Mancini som allerede hadde satt inn Jack Rodwell for Scott Sinclair i pausen brukte sitt andre bytte på å erstatte Edin Dzeko med Carlos Tévez.

Ti minutter før slutt fikk Sergio Agüero nok en sjanse til å doble City-ledelsen da Yaya Touré dro frem et av sine varermerker. Et langt løp over hele banen gjorde at han kunne fore Sergio Agüero med en flott pasning, men argentineren brukte litt for lang tid på avslutningen som ble blokkert av en Arsenal-forsvarer.

Koscielny utlignet
Da klokken rundet 80 minutter våknet plutselig bortelaget. Først skjøt Santi Cazorla fra distanse, men en utrolig redning av Joe Hart førte til at gjestene måtte nøye seg med hjørnespark.

På det påfølgende hjørnesparket klarerte Joleon Lescott svakt, og Laurent Koscielny klinket til. Stopperens avslutning suste i mål bak en sjanseløs Hart i City-målet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Jublende Arsenal-spillere (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
Jublende Arsenal-spillere (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)

Like etterpå var hjemmelaget svært nære å returnere i ledelsen ved to anledninger. Først brassesparket Vincent Kompany på spektakulært vis, men Vito Mannone foretok en glimrende redning på det forsøket. Laurent Koscielny var ikke like god i sin opptreden da han klarerte returballen rett til Sergio Agüero, men argentinerens avslutning fra kloss hold snek seg på feil side av stolpen.

Da klokken bikket mot 90 minutter kunne Gervinho avgjort det hele på motsatt side av banen, men selv om ivorianeren dro seg fint fri gikk avslutningen godt over fra god posisjon. I det 92. minutt kom også kampens første gule kort. Javi Garcia så seg nødt til å foreta en kynisk felling da Carl Jenkinson kontret for gjestene, og dermed havnet spanjolen som dagens førstemann i dommer Mike Deans bok.

Scoring ble det derimot ikke på overtid, og dermed endte det 1-1 på Etihad Stadium.

Lagoppstillingene

Manchester City (4-2-3-1): Joe Hart - Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Joleon Lescott, Gael Clichy - Javi Garcia, Yaya Touré - David Silva, Sergio Agüero, Scott Sinclair - Edin Dzeko
Innbyttere: Costel Pantilimon, Aleksandar Kolarov, Matija Nastasic, Gareth Barry, Jack Rodwell, Carlos Tévez, Mario Balotelli

Arsenal (4-2-3-1): Vito Mannone - Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs - Abou Diaby, Mikel Arteta - Aaron Ramsey, Santi Cazorla, Lukas Podolski - Gervinho
Innbyttere: Damian Martinez, Johan Djourou, André Santos, Francis Coquelin, Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain, Olivier Giroud